Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Pnyx Athene

Pnyx Athene - Regio Attica

Pnyx (Pnyka) in Athene ligt tussen de heuvel Philopapou en de heuvel der Nymphen (de heuvel waar het observatorium/sterrenwacht staat) in Athene. Hier in Pnyx kwamen de burgers uit de Atheense Oudheid samen, vanaf het jaar 507 voor Christus, om te vergaderen. De burgers zaten dan op de rotsen en de redenaars zaten op het laagste punt aan de noordelijke kant. Vanaf 404 vóór Christus gingen de redenaars op de hogere plekken staan en de burgers op de lagere plekken.

In 1835 ontdekte de archeoloog Kyriakos Pittakis naast de Akropolis een grenssteen uit de 5e eeuw voor Christus. Op de steen stond de inscriptie "HOPOΣ ΠΥKNOΣ" dat "grens van de Pnyx" betekent. Het was de plek waar in de oudheid de Volksvergadering (Ekklesia) plaatsvond, dat gebeurde tien keer per jaar. Daar zat de voorzitter van de Prytaneis (Prytanen), bijgestaan ​​door een secretaris en een priester, die de aankondigingen deden. De Prytanen waren leidende figuren in het antieke Athene. Het publiek zat oorspronkelijk op rotsen maar later werden er houten banken geplaatst. De redenaar sprak vanaf het ‘Vima’ (sprekersplatform). Op een lager niveau van dit ‘Vima’ zaten o.a. de Prytanen. Hier op het ‘Vima’ van Pnyx spraken beroemde politici en redenaars zoals Themistokles, Perikles en Demosthenes de Atheners toe.

De Pnyx werd aan het einde van de 4e eeuw voor Christus verlaten. Toen werd de ontmoetingsplaats overgebracht naar het Theater van Dionysos.

Foto's Pnyx Athene

De Propylaia met aan de overkant de Pnyx heuvel - Foto van De Griekse Gids Pnyx in Athene waar volksvergaderingen plaats vonden - Foto van De Griekse Gids De Agia Marina kerk bij Pnyx - Foto van De Griekse Gids Akropolis Athene en Likavitos vanaf Pnyx gezien - Foto van De Griekse Gids Het altar van Zeus Agoraios in Pnyx Athene - Foto van De Griekse Gids Het Nationaal Observatorium bij Pnyx - Foto van De Griekse Gids Pnyx bij de Akropolis  waar volksvergaderingen plaats vonden - Foto van De Griekse Gids De Likavitos-heuvel gezien vanuit Pnyx - Foto van De Griekse Gids De Arios Pagos rots en daarachter de heuvel der Nymphen en Pnyx - Foto van De Griekse Gids Panoramafoto: Pnyx-heuvel, Arios Pagos en Theseion - Foto van De Griekse Gids Uitzicht vanaf Pnyx naar Akropolis Athene  en Likavitos - Foto van De Griekse Gids Jorgos in Pnyx met op de achtergrond Akropolis Athene - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Pnyx Athene»


Gemiddelde temperaturen Pnyx Athene Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Pnyx Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Pnyx Athene© De Griekse Gids 2000-2024