Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Theseion Athene

Theseion Athene - Regio Attica

Theseion - Tempel van Hephaestus. Bovenop de Agoraios Kolonos-heuvel, naast de oude Agora van Athene, staat de tempel van Hephaestus, algemeen bekend als Theseion. Het is een van de best bewaarde tempels uit de oudheid, mede doordat hij werd omgevormd tot een christelijke kerk. Volgens de Griekse reiziger uit de oudheid Pafsanias, werden in deze tempel twee goden gezamenlijk aanbeden: de god Hephaestus, beschermer van alle metaalbewerkers en de godin Athena Ergani, die alle pottenbakkers en de huisnijverheid beschermde.

De identificatie van deze tempel als Hephaesteion (plaats van aanbidding van de god Hephaestus) wordt bewezen door de opgravingen en onderzoeken die in de wijde omgeving van de heuvel metaalwerkplaatsen aan het licht brachten. Hierdoor werden eerdere meningen teniet gedaan, want sommigen beweerden dat de tempel gewijd was aan Theseus, Hercules of Aris. De tempel is waarschijnlijk tussen 460 en 420 voor Christus gebouwd door een nog onbekende architect.

Theseion Athene
Theseion Athene

Het hele gebouw, van de stenen sokkel tot het dak, was gemaakt van marmer dat werd geproduceerd in de steengroeven van de berg Pendeli (in Attica), terwijl de architectonische sculpturen die de tempel versierden van marmer waren dat werd geproduceerd in de steengroeven op het eiland Paros. De tempel beschikte over een pronaos (voorkamer) en een opisthodomos (achterdeel). Aan de buitenkant was de tempel omgeven door een Dorische colonnade met zes zuilen aan de korte zijde en dertien zuilen aan de lange zijde.

In de zevende eeuw na Christus werd de tempel omgevormd tot een kerk, gewijd aan Agios Georgios Akamas. De tempel werd als kerk gebruikt tot de bevrijding van Griekenland van de Turkse bezetting. Tijdens de 18e eeuw werden veel vooraanstaande protestanten, die in Athene stierven, in het gebouw bijgezet, terwijl het in 1834 de ceremonie organiseerde voor de eerste ontvangst van koning Otto. Om die reden werd de tempel daarna tot 1930 als archeologisch museum gebruikt, toen de Amerikaanse school voor klassieke studies in Athene begon met opgravingen in de oude Agora ernaast.

Foto's Theseion Athene

Theseion Athene Arios Pagos Athene - Foto van De Griekse Gids s avonds Theorias straat tussen Theseion Athene en Akropolis - Foto van De Griekse Gids Theseion Op Oude Markt Atheense Agora 003 - Foto van De Griekse Gids Keramikos nabij het Theseion Athene - Foto van De Griekse Gids Theseion Op Oude Markt Atheense Agora 004 - Foto van De Griekse Gids Mooie foto van het Theseion (Tempel van Hephaestus) - Foto van De Griekse Gids Theseion gezien vanaf de Akropolis in Athene | Attica | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Theseion Op Oude Markt Atheense Agora 001 - Foto van De Griekse Gids Panoramafoto: Pnyx-heuvel, Arios Pagos en Theseion - Foto van De Griekse Gids De Tempel van Hephaestus - Theseion Athene - Foto van De Griekse Gids Beeld van Theseus aan het Theseion Athene - Foto van De Griekse Gids Theseion Op Oude Markt Atheense Agora 002 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Theseion Athene»


Gemiddelde temperaturen Theseion Athene Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Theseion Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Theseion Athene© De Griekse Gids 2000-2024