Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Zappeion Megaron

Zappeion Megaron - Regio Attica

Zappeion Megaron in Athene. Ten oosten van de Akropolis in Athene bevinden zich de Nationale Tuin (Ethnikos Kipos) en het Panathinaikon Stadion van Athene. Op hetzelfde terrein waar de Nationale Tuin ligt staat het "Zappeion Megaron" letterlijk vertaald het "Zappeion Paleis".

Het gaat om een Neoklassiek gebouw dat gefinancierd is door de Griekse weldoener Evangelos Zappas en gebouwd is door de architect Theofil Hansen in de periode 1874-1888. De inwijding heeft plaatsgevonden op 20 oktober 1888 tegelijkertijd met de start van de Olympische tentoonstellingen die indertijd in het Zappeion werden gehouden.

Tegenwoordig is het Zappeion een gebouw waar tentoonstellingen en beurzen gehouden worden, maar waar ook belangrijke gebeurtenissen worden verkondigd, zoals tijdens verkiezingen worden de verkiezingsuitslagen hier bekend gemaakt.

Foto's Zappeion Megaron

De tuinen van het Zappeion Megaron - Foto van De Griekse Gids Markt in Zappeion Megaron Athene - Foto van De Griekse Gids Tentoonstelling in Zappeion Megaron - Foto van De Griekse Gids Zappeion Athene 001 - Foto van De Griekse Gids Het Zappeion Megaron in Athene - Foto van De Griekse Gids De binnenplaats van het Zappeion Megaron - Foto van De Griekse Gids Het Zappeion Megaron van Athene - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Zappeion Megaron »


Gemiddelde temperaturen Zappeion Megaron Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Zappeion Megaron ?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Zappeion Megaron© De Griekse Gids 2000-2021