Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Lavrio - Regio Attica

Lavrio is een klein stadje en de op twee na grootste passagiershaven van het departement Attica. Het ligt aan de zuidoostkust van Attica, vanaf hier vertrekken boten naar diverse eilanden in de Egeïsche zee. Een deel van de stad is zeer traditioneel want er zijn tal van mooie monumentale gebouwen.

Lavrio, klein stadje en de op twee na grootste haven van Attica

Lavrio heeft een lange geschiedenis die vanaf de oudheid begint. Hier werd o.a. zilver gewonnen, daardoor was het een belangrijke bron van inkomsten voor de stadstaat Athene. Met het zilver werden munten geproduceerd en zo werd de Atheense vloot gefinancierd. Door de eeuwen heen tot aan de moderne tijd is het een belangrijk industrieel centrum gebleven vanwege de bekende mijnen in de regio. De mijnen zijn pas sinds 1989 gesloten en dat had als gevolg dat inwoners van Lavrio naar Athene gingen verhuizen.
 

Haven Lavrio
Haven Lavrio

Lavrio is een leuk stadje. Het heeft mooie neoklassieke gebouwen en er is het bos van Kyprianou of "Finikodasos". In de buurt van de haven van Lavrio zijn verschillende stranden. Op de route van Lavrio tot Charakas zijn de stranden van Pounta-Zeza, Port of Pasha (Poseidonia) en Vamvakousis en op de route van Lavrio tot Keratea liggen de stranden Nisaki, Thoriko, Kalopigado en Daskalio.

Foto's Lavrio

Haven ergens tussen Sounion en Lavrio | Attica - Atheense Riviera foto 2 - Foto van De Griekse Gids Haven ergens tussen Sounion en Lavrio | Attica - Atheense Riviera foto 1 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Lavrio»


Gemiddelde temperaturen Lavrio Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Lavrio?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Lavrio© De Griekse Gids 2000-2024