Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Likavitos

Likavitos - Regio Attica

Likavitos (Lycabettus) is een van de heuvels van Athene ten noordoosten van de Akropolis. Likavitos is 277 meter hoog en vormt het zuidelijkste deel van de bergketen Tourkovounia. Likavitos is een beboste heuvel met veel pijnbomen en dennenbomen.

Op de top van deze heuvel staat de kerk van Agios Georgios en iets verder het theater van Likavitos waar in de zomer voorstellingen gegeven worden. Verder is er een cafe-restaurant en een kabelbaan om naar boven te komen. Naar de top van Likavitos wandelen kan ook prima via diverse wandelpaadjes die zich hier bevinden.

De Akropolis met daarachter Likavitos
De Akropolis met daarachter Likavitos

Volgens de legende wilde Godin Athena haar tempel dichter bij de hemel hebben, daarom is ze naar Pendeli gegaan en heeft ze een grote rots meegenomen om deze bovenop de Akropolis te plaatsen. Op de terugweg werd ze aangesproken door twee zwarte vogels die haar slecht nieuws brachten. Uit woede en in haar haast wierp ze de rots naar beneden, midden in Athene en sindsdien is die rots (Likavitos) op die plek blijven liggen.

Op de Likavitos liggen twee kerken, één aan de voet van de berg in een grot, de kleine Agios Isidoros kerk, terwijl zich aan de top de pittoreske kapel van Agios Georgios zich bevindt (1780). Ten slotte bevinden zich op de berg ook nog een restaurant, een gebakswinkeltje en een openluchttheater, waar in de zomer verschillende culturele evenementen plaatsvinden.

Foto's Likavitos

De Akropolis met daarachter Likavitos - Foto van De Griekse Gids Likavitos vanaf Filopapou gezien - Foto van De Griekse Gids Likavitos (Lycabetus) Athene | De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids De Likavitos heuvel gezien vanaf de Akropolis - Foto van De Griekse Gids Likavitos-heuvel in Athene - Foto van De Griekse Gids Akropolis en Likavitos vanaf Filopapou gezien foto 1 - Foto van De Griekse Gids Akropolis en Likavitos vanaf Filopapou gezien foto 2 - Foto van De Griekse Gids Akropolis Athene en Likavitos vanaf Pnyx gezien - Foto van De Griekse Gids De Agios Georgios kerk op de top van Likavitos - Foto van De Griekse Gids De Likavitos-heuvel gezien vanuit Pnyx - Foto van De Griekse Gids Voorin Plaka en in de verte Likavitos - Foto van De Griekse Gids Panoramafoto Athene met rechts de Likavitos-heuvel - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Likavitos»


Gemiddelde temperaturen Likavitos Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Likavitos?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Likavitos© De Griekse Gids 2000-2024