Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Anafiotika Athene

Anafiotika Athene - Regio Attica

Anafiotika Athene. Anafiotika is een bijzonder mooie wijk aan de voet van de Akropolis in Athene. Deze wijk bevindt zich in de buurt van de wijken Plaka en Monastiraki, ten noordoosten van de Akropolis-rots. Deze wijk is rond het midden van de 19e eeuw gebouwd, toen arbeiders uit het eiland Anafi (Cycladen) zich hier vestigden. De meesten van hen waren bekwame ambachtslieden en bouwers. De reden dat ze naar Athene waren gekomen, was om Koning Otto's paleizen en andere belangrijke gebouwen in de stad te bouwen, zoals het parlement.

Anafiotika is een bijzonder mooie wijk aan de voet van de Akropolis in Athene

Nadat de zetel van de regering in 1834 onder koning Otto van Nafplion naar Athene was verplaatst, beleefde de nieuwe hoofdstad intensieve bouwactiviteiten. Eigenlijk herbouwden ze Athene dat helemaal verwoest was na de onafhankelijkheidsoorlog tegen de Turken die in 1821 was beëindigd. De wijk werd gebouwd volgens de Cycladische architectuur. Tegelijk werden twee kerken uit de 17e eeuw die zich in het gebied bevonden gerenoveerd, dat waren de kerken van Agios Symeon en van Agios Georgios ton Vrachon. De bevolkingssamenstelling veranderde na het jaar 1922 door de toestroom van Griekse vluchtelingen uit Klein-Azië, die als gevolg van de Grieks-Turkse oorlog hun land moesten verlaten.

Anafiotika doet denken aan dorpje op een eiland met zijn kleine witgekalkte huizen, smalle steegjes, steile trappen en de bloementuinen. In de wijk zijn tal van leuke tavernes en cafeetjes. Het is een wijk waar Atheners graag een kopje koffie komen drinken.

Anafiotika Athene
Anafiotika Athene

Vakantie in Athene boeken?

Wil je op vakantie naar Athene en zoek je een leuk hotel of appartement in het centrum van Athene of aan de kust van Athene? Griekse Gids Reizen heeft een zeer uitgebreid aanbod van vakanties naar de hoofdstad van Griekenland.

  • Acropolis Hill: Aan de rand van de Filopapou heuvel, op korte loopafstand van de Akropolis en van de wijk Anafiotika ligt het 3* Acropolis Hill hotel. Een modern en gerenoveerd hotel met een klein zwembad, gelegen op een ideale locatie om vanaf hier Athene te ontdekken. Bekijk aanbieding Acropolis Hill Athene.
  • Attalos Hotel: Attalos hotel*** is een basic hotel op een van de beste locaties in Athene. Wij gaan hier zelf vaak naartoe als we in Athene zijn! Vanaf het dakterras heb je een uitstekend uitzicht op de Akropolis. Het hotel ligt 200 meter van het Monastiraki plein. Bekijk aanbieding Attalos hotel.

Je kunt ook je reis naar Athene combineren met andere eilanden (eilandhoppen Athene) of met een fly&drive vakantie. Vanaf Athene kun je gemakkelijk naar de rondomliggende eilanden zoals Andros, Tinos, Hydra, Aegina, Poros enz. Een Fly&Drive vakantie is een aanrader, want vanaf Athene kun je het Griekse vasteland ontdekken en de Peloponnesos. Bekijk het aanbod van Athene.

Foto's Anafiotika Athene

Panormafoto: De wijken Plaka en Anafiotika Athene - Foto van De Griekse Gids Anafiotika Athene Plaka Athene | Attica | De Griekse Gids foto 5 - Foto van De Griekse Gids Anafiotika Athene 001 - Foto van De Griekse Gids Mnisikleous str - Wijk Plaka - Anafiotika Athene - Aan de voet van de Akropolis - Foto van De Griekse Gids Steegjes Mnisikleous str Plaka - Anafiotika Athene - Athene - Foto van De Griekse Gids Anafiotika Athene Plaka Athene | Attica | De Griekse Gids foto 6 - Foto van De Griekse Gids Anafiotika Athene Plaka Athene | Attica | De Griekse Gids foto 2 - Foto van De Griekse Gids Anafiotika Athene 002 - Foto van De Griekse Gids Anafiotika Athene Plaka Athene | Attica | De Griekse Gids foto 4 - Foto van De Griekse Gids Vanaf de Akropolis: voorin de wijken Anafiotika en Plaka - Foto van De Griekse Gids Mooi uitzicht vanop de Akropolis  - Foto van De Griekse Gids Anafiotika Athene Plaka Athene | Attica | De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Anafiotika Athene»


Gemiddelde temperaturen Anafiotika Athene Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Anafiotika Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Anafiotika Athene© De Griekse Gids 2000-2024