Akropolis museum (Attica)

Akropolis Museum.  In Athene bevinden zich diverse musea die zeer interessant zijn. Een museum dat zeker een bezoek waard is, is het nieuwe Akropolis museum op de Dionysiou Aeropagitou straat.

Het nieuwe Akropolis museum opende in juni 2009 haar deuren. In dit museum bevinden zich meer dan 4000 voorwerpen uit de Akropolis omgeving. Hier zijn ook sculpturen te bewonderen, maar lang niet alle sculpturen staan hier waar ze thuis horen. Veel sculpturen staan o.a. in het Britisch Museum in Londen omdat ze tijdens de Turkse bezetting door de Engelsen werden meegenomen, onder toeziend oog van de Turkse bezetter die toen met de Engelsen samenspande. Een politiek spel van die tijd dus. De Griekse regering, maar ook vooraanstaande Grieken (o.a. wijlen Melina Merkouri) hebben de laatste decenia diverse acties gevoerd om de schatten terug te halen, maar helaas nog steeds zonder succes. De Grieken blijven hopen dat de Elgin marbles ooit terugkomen naar Athene; er is in het nieuwe Akropolismuseum in ieder geval ruimte voor gereserveerd.

Het nieuwe akropolis museum heeft een oppervlakte van 14.500 m². Het gebouw is ontworpen door architect Bernard Tschumi uit New York in samenwerking met de Griekse architect Michalis Photiadis. Archeoloog professor Dimitrios Pandermanlis begeleidde de bouw en de inrichting van het nieuwe museum. Het gebouw is 23 m. hoog en bestaat voor een groot deel uit glas, waardoor er veel licht binnenvalt.

Op de eerste verdieping staan beelden opgesteld uit de zesde eeuw v. Chr., vóór de bouw van het Parthenon, toen de Akropolis al het centrum was van het culturele en religieuze leven in Athene.

Op de bovenverdieping waar onder meer de Griekse Parthenonsculpturen staan, is er rondom glas en is er een indrukwekkend uitzicht van 360°, onder anderen op de Akropolis en het Parthenon.  

Onder het gebouw bevinden zich archeologische resten van bouwwerken daterend van de 4e eeuw v.Chr. tot in de 7e eeuw n.Chr., die geconserveerd zijn en zichtbaar door de vloer van de begane grond. De hele constructie rust op 100 smalle betonnen pijlers.

Meer info over het Akropolis museum>

Foto's Akropolis museum - Akropolis museum in beeld

Vanaf de Akropolis: voorin de wijken Anafiotika en Plaka - Foto van De Griekse Gids Akropolis Museum Athene (Attica) - Foto van De Griekse Gids Akropolis museum - Foto van De Griekse Gids Akropolis Museum Athene (Attica) - Foto van De Griekse Gids Akropolis Museum Athene (Attica) - Foto van De Griekse Gids Het nieuwe Akropolis museum - Foto van De Griekse Gids Akropolis Museum Athene (Attica) - Foto van De Griekse Gids Akropolis Museum Athene (Attica) - Foto van De Griekse Gids Akropolis Museum Athene (Attica) - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Akropolis Museum Athene (Attica) - Foto van De Griekse Gids Akropolis Museum Athene (Attica) - Foto van De Griekse Gids Het Akropolis museum - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Akropolis museum»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Link Athene:


Gemiddelde temperaturen Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Akropolis museum?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Akropolis museum


Attica vakanties

Grecotel Vouliagmeni Suites

Bekijken

Grecotel Vouliagmeni Suites
Attica
Vouliagmeni
Eilandhoppen Athene & Milos

Bekijken

Eilandhoppen Athene & Milos
Attica
Eilandhoppen
Airotel Parthenon Hotel

Bekijken

Airotel Parthenon Hotel
Attica
Athene
Herodion Hotel Athens

Bekijken

Herodion Hotel Athens
Attica
Athene
© De Griekse Gids 2000-2020