Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Arios Pagos Athene

Arios Pagos Athene - Regio Attica

Arios Pagos Athene. Ten westen van de Akropolis in Athene bevinden zich de Arios Pagos, de Philopapou heuvel en Pnyx. Deze zijn gemakkelijk te bereiken via de noordelijke kant (via Monastiraki) en de Apostolou Pavlou straat of langs het zuiden en de Dionysiou Aeropagitou straat. Kenmerk van deze plaatsen is dat ze in een groene omgeving liggen.

De Arios Pagos was in de oudheid het hoogste Atheense gerechtshof en deze vergaderde op een kleine rotsheuvel ten westen van de Akropolis. Hier vonden dus juridische en politieke vergaderingen plaats, het is eigenlijk het oudste gerechtshof en deze werd zeer gerespecteerd in het oude Athene. In de beginperiode was dit ook de zetel van het eerste aristocratische parlement (in de 5e eeuw voor Christus) maar later werd het alleen als gerechtshof gebruikt. Vanaf deze rots sprak in de eerste eeuw na Christus (jaar 51) Apostel Paulus de Atheners toe over Christus.

Arios Pagos, dat ook Areopagos wordt genoemd, ligt op een 115 meter hoge rots waar je via een uitgehouwen trap kunt klimmen. De naam heeft de rots de danken aan de Griekse God Ares. Vanaf deze rots heeft u een zeer mooi uitzicht naar o.a. de Oude Agora.

Foto's Arios Pagos Athene

De Arios Pagos aan de Akropolis - Foto van De Griekse Gids Arios Pagos waar volksvergaderingen werden gehouden - Foto van De Griekse Gids De Arios Pagos rots - Foto van De Griekse Gids De Arios Pagos rots en daarachter de heuvel der Nymphen en Pnyx - Foto van De Griekse Gids De oude markt gezien vanop de Arios Pagos heuvel - Foto van De Griekse Gids Arios Pagos, aan de overkant de Philopapou heuvel - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Arios Pagos Athene»

Link Athene:


Gemiddelde temperaturen Arios Pagos Athene Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Arios Pagos Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Arios Pagos Athene© De Griekse Gids 2000-2020