Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Oude Markt Athene

Oude Markt Athene - Regio Attica

De Atheense agora. De oude Atheense Agora bevindt zich ten noordwesten van de Akropolis. In het oude Griekenland was de Agora (markt) een zeer belangrijke plaats, omdat hiervandaan de stad georganiseerd en bestuurd werd. Het Theseion bevond zich op het terrein van deze Agora. Het Theseion, dat eigenlijk de tempel van Hephaestus is, is één van de best bewaarde Griekse tempels uit de oudheid. Iets verder bevindt zich de "Tholos", een circkelvormig gebouw, dat waarschijnlijk een bestuurlijke rol speelde in de Atheense tijd. Op hetzelfde terrein bevinden zich o.a. ook de Stoa van Attalos, de Byzantijnse kerk van de heilige Apostelen uit de 11e eeuw en beelden van Giganten en Titanen.

De Stoa van Attalos

De Stoa van Attalos is een 116 meter lange zuilengalerij die uit twee verdiepingen bestaat. Waarschijnlijk werd hier handel gedreven en bevonden er zich 42 winkels in, 21 op elke verdieping. De koning van Pergamon Attalos de 3e (159-138 v.Chr) zou dit gebouw aan de Atheense bevolking geschonken hebben. In het gebouw bevindt zich vandaag de dag een museum waar voorwerpen die zijn opgegraven tentoongesteld worden.

Stoa van Attalos Athene
De Agioi Apostoloi kerk met daarachter de Stoa van Attalos

De tempel van Hephaistos in het Theseion

Dit is de best bewaarde antieke tempel van Griekenland. Het is een Dorische tempel gewijd aan de God Hephaestus, de smid onder de Goden, maar ook aan Godin Athena. Hoewel men deze "Theseion" noemt, was deze niet aan de Griekse held Theseus opgedragen. De tempel van Hephaestus ligt aan westelijke kant van de oude Atheense Agora en dateert uit het jaar 449 v.Chr. Hier bevonden zich de beelden van Hephaestus en Athena.

Theseion
Het Theseion

Foto's Oude Markt Athene

Theseion Op Oude Markt Atheense Agora 003 - Foto van De Griekse Gids De Stoa van Attalos - Foto van De Griekse Gids Theseion gezien vanaf de Akropolis in Athene | Attica | De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids Theseion Op Oude Markt Atheense Agora 002 - Foto van De Griekse Gids s avonds Theorias straat tussen Theseion Athene en Akropolis - Foto van De Griekse Gids Theseion Op Oude Markt Atheense Agora 001 - Foto van De Griekse Gids Het museum in de Stoa van Attalos - Foto van De Griekse Gids Stoa Attalos Athene 001 - Foto van De Griekse Gids Beeld van Theseus aan het Theseion Athene - Foto van De Griekse Gids  De Stoa van Attalos - Foto van De Griekse Gids De Zuilen can de Stoa van Attalos in Athene - Foto van De Griekse Gids Het Theseion in Athene foto 230 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Oude Markt Athene»


Gemiddelde temperaturen Oude Markt Athene Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Oude Markt Athene?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Oude Markt Athene© De Griekse Gids 2000-2024