Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Varkiza - Regio Attica

Varkiza is een chique badplaats, 20 kilometer ten zuiden van Athene. Varkiza behoort tot de buitenwijk Vari en ligt tegen de zuidelijke hellingen van de berg Ymittos. Varkiza is een van de duurste locaties, niet alleen in de buurt van Athene maar ook in heel Griekenland. Het ligt aan de oevers van de Saronische Golf en is een van bekendste toeristenoorden van Griekenland. Het ligt in een baai met zowel aan de rechter- als de linkerkant kale rotsachtige heuvels.

Vroeger was Varkiza een vissersdorp en het hele gebied was bedekt met dennenbomen en olijfgaarden. Na de jaren 60 kwamen er meer inwoners bij en werd het gebied geleidelijk aan druk bewoond. Er kwamen hotels bij en Varkiza ontwikkelde zich tot een vakantiebestemming.

Het strand Varkiza Resort Yabanaki is het populairste strand, het ligt in het midden van de baai en is een schitterend zandstrand. Hier verzamelen zich de meeste mensen want er zijn allerlei sportfaciliteiten beschikbaar, er zijn cafés en restaurants en diverse andere voorzieningen. In Varkiza zijn bekende clubs waar wereldsterren regelmatig komen, dat zijn de clubs Island club en Achilleion Ribas, die aan de overkant van de baai ligt.

Vlakbij Varkiza zijn meer leuke stranden, de bekendste zijn Alkyonides, Limanakia, Spilies en het oostelijk strand. Bij Limanakia bevindt zich tevens een klein haventje.

Vakantie in Varkiza

Varkiza is een ideale bestemming om vanaf hier heel Attica te leren kennen. Er zijn goede openbaar vervoer verbindingen met  Athene, Piraeus, Sounion en de luchthaven van Athene. In Varkiza werken wij (Griekse Gids Reizen) met het 4-sterren Apollonia Hotel Apartments. Een verblijf hier kan ook gecombineerd worden met een verblijf elders in Attica, Evia of Peloponnesos.

Foto's Attica - Attica in beeld

De wijk Psiri in Athene foto 2 - Foto van De Griekse Gids Heilig Klooster Penteli bij Athene | Atheense Riviera | Attica foto 4 - Foto van De Griekse Gids Theseion Athene Arios Pagos Athene - Foto van De Griekse Gids Haven Piraeus | Attica Griekenland 37 - Foto van De Griekse Gids Nike Tempel Athene 002 - Foto van De Griekse Gids Nationale Tuin Athene 002 - Foto van De Griekse Gids Athene gezien vanaf Penteli | Atheense Riviera | Attica foto 4 - Foto van De Griekse Gids Sounio | Kaap Sounion bij Athene | Attica - Atheense Riviera foto 9 - Foto van De Griekse Gids Nea Makri bij Athene | Attica - Atheense Riviera | De Griekse Gids foto 44 - Foto van De Griekse Gids Athene Parlement - De wacht foto 3 - Foto van De Griekse Gids Athene gezien vanaf Penteli | Atheense Riviera | Attica foto 2 - Foto van De Griekse Gids Verborgen school klooster Penteli | Attica - Atheense Riviera foto 19 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Attica»


Gemiddelde temperaturen Varkiza Attica

Januari
8.3°C
Februari
9.2°C
Maart
11.5°C
April
15.1°C
Mei
20.3°C
Juni
24.7°C
Juli
27.1°C
Augustus
26.9°C
September
23.0°C
Oktober
17.9°C
November
13.1°C
December
9.6°C


Attica: Waar ligt Varkiza?

Waar ligt Attica
De kaart / landkaart van Varkiza© De Griekse Gids 2000-2024