Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Agia Marina

Agia Marina - Eiland Kreta

Agia Marina. Agia Marina ligt aan de noordwestkust van Kreta, aan de baai van Chania op 10 kilometer van Chania stad. Het is een gezellig dorp dat zich de afgelopen jaren toeristisch heeft ontwikkeld. Er is een zeer mooi zandstrand waar allerlei watersportfaciliteiten voorhanden zijn. Overal zijn er ligstoelen en parasols en daarachter bevinden zich een aantal populaire beachbars. Er zijn allerlei speelfaciliteiten voor kinderen zoals midgetgolf, luchtkussens etc. De stranden voldoen hier aan alle eisen die nodig zijn om de blauwe vlag (het officiële certificaat voor een schone zee en een veilig strand) te verdienen.

In Agia Marina wonen ongeveer 1500 vaste inwoners. In de zomer zijn dit er veel meer, daar hier heel veel hotels en appartementen zijn en vele zaken hun deuren openen voor de ontvangst van de toeristen. Agia Marina is een leuk dorp, met een wat drukkere hoofdstraat. 

"Agia Marina is een goede basis voor uitstapjes en wandelingen."

Er zijn in Agia Marina vele restaurantjes en cafés, je kunt er zowel kiezen voor traditionele Kretenzische gerechten als voor vis en de internationale keuken. Op 8 juni en 17 juli zijn hier ieder jaar volksfeesten die goed bezocht worden door mensen uit de streek en door toeristen.

Strand Agia Marina Kreta
Agia Marina Beach - Strand op Kreta

Luchtvideo Agia Marina Kreta

Vakantie naar Agia Marina

Wil je genieten van een vakantie in Agia Marina op Kreta? Bekijk hier het vakantieoverzicht naar Agia Marina. Je kunt ook je reis bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak in Agia Marina geweest en kennen het dorp en de omgeving goed.

Foto's Agia Marina

Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Leuk beachbar Agia Marina  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Strandvakantie Agia Marina  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Wandelpad van Stalos naar Agia Marina en Kato Stalos  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Het strand tussen Agia Marina en Kato Stalos  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Agia Marina»

Bezienswaardigheden Agia Marina 

  • Anderhalve kilometer ten zuiden van het dorpje bevindt zich de grot “Nerospilia” wat letterlijk watergrot betekent. Hier zijn stalactieten en stalagmieten te zien in de ruimte die tijdens de Minoïsche tijd een heilige plaats was.
  • Vanaf Agia Marina is het de moeite waard een bezoek te brengen aan de mooie dorpen in het binnenland.
  • Tegenover Agia Marina ligt het eilandje Agioi Theodoroi waar vele Kri-Kri’s (geiten) leven en waar een grot te zien is aan de westelijke zijde van het eilandje. Om dit eilandje te bezoeken heb je een vergunning van het lokale bosdistrict nodig. Een handige tip: je kunt een waterfiets huren en rondom het eilandje waterfietsen, daar heb je geen vergunning voor nodig.

Strand

De stranden van Agia Marina zijn lange en brede zandstranden. De totale lengte van het strand is ongeveer 8 km. In het hoogseizoen is het er best druk, maar doordat het strand zo breed is ervaar je dat niet zo. Wanneer de wind uit het noorden komt zijn er golven in de zee. Er staan strandbedjes en parasols op het strand en er zijn watersporten mogelijk. Je kunt de auto gratis parkeren bij het strand, hoewel het in het hoogseizoen soms wel moeilijker is om een plekje te vinden. Bij het strand zijn strandcafé's en beachbars waar snacks en drankjes worden geserveerd.

Het strand van Agia Marina Chania Kreta
Het mooie zandstrand van Agia Marina bij Chania op Kreta


Gemiddelde temperaturen Agia Marina Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Agia Marina?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Agia Marina© De Griekse Gids 2000-2024