Agia Marina (Chania Kreta)

AGIA MARINA. Agia Marina ligt aan de noordwestkust van Kreta, aan de baai van Chania op 10 kilometer van Chania stad. Het is een gezellig dorp dat zich de afgelopen jaren toeristisch heeft ontwikkeld. Er is een zeer mooi zandstrand waar allerlei watersportfaciliteiten voorhanden zijn. Overal zijn er ligstoelen en parasols en daarachter bevinden zich een aantal populaire Beachbars. Ook zijn er allerlei speelfaciliteiten voor kinderen zoals midgetgolf, luchtkussens etc. De stranden voldoen hier aan alle eisen die nodig zijn om de blauwe vlag (het officiële certificaat voor een schone zee en een veilig strand) te verdienen.

Luchtvideo Agia Marina Kreta

Drone video Agia Marina Kreta - ©De Griekse Gids (Bekijk filmpje Agia Marina Chania in 4K kwaliteit -klik hier)

In Agia Marina, dat ongeveer 10 kilometer ten westen van de stad Chania ligt, wonen ongeveer 1500 vaste inwoners. In de zomer zijn dit er veel meer, daar hier heel veel hotels en appartementen zijn en vele zaken hun deuren openen voor de ontvangst van de toeristen. Agia Marina is een leuk dorp, met een wat drukkere hoofdstraat, het is en een goede basis voor vele uitstapjes, wandelingen en boottochtjes. Er zijn in Agia Marina vele restaurantjes en cafés, je kunt er zowel kiezen voor traditionele Kretenzische gerechten, als voor vis, of voor de internationale keuken. Anderhalve kilometer ten zuiden van het dorpje is de grot “Nerospilia” wat letterlijk watergrot betekent. Hier zijn stalactieten en stalagmieten te zien in de ruimte die tijdens de Minoïsche tijd een heilige plaats was.

Op 8 juni en op 17 juli zijn hier ieder jaar volksfeesten die goed bezocht worden door mensen uit de streek en door toeristen. Vanaf Agia Marina is het de moeite waard een bezoek te brengen aan de mooie dorpen in het binnenland. Tegenover Agia Marina ligt het eilandje Agioi Theodoroi waar vele Kri-Kri’s (geiten) leven en waar een grot te zien is aan de westelijke zijde van het eilandje. Om dit eilandje te bezoeken heb je een vergunning van het lokale bosdistrict nodig. Een handige tip: Je kunt een waterfiets huren en rondom het eilandje waterfietsen, daar heb je geen vergunning voor nodig.

 

Foto's Agia Marina - Agia Marina in beeld

Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids De grotten van Agioi Theodoroi tegenover Agia Marina  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Agioi Theodoroi eiland tegenover strand Agia Marina  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Het mooie strand van Agia Marina  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Het strand tussen Agia Marina en Kato Stalos  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Wandelpad van Stalos naar Agia Marina en Kato Stalos  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Agia Marina»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Agia Marina?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Agia Marina


Chania Kreta vakanties

Blue Dome Hotel

Bekijken

Blue Dome Hotel
Chania Kreta
Platanias
Mythos Palace Resort & Spa

Bekijken

Mythos Palace Resort & Spa
Chania Kreta
Georgioupolis
TUI SUNEO Althea Village

Bekijken

TUI SUNEO Althea Village
Chania Kreta
Kato Daratso
Minoa Palace Beach Resort Imperial

Bekijken

Minoa Palace Beach Resort Imperial
Chania Kreta
Platanias
© De Griekse Gids 2000-2020