Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Imbros kloof

Imbros kloof - Eiland Kreta

Imbros. Imbros is de naam van een bergdorpje en tegelijk van een kloof in het departement Chania op Kreta. Het dorp Imbros ligt op 780 meter hoogte, 56 kilometer ten zuidoosten van Chania en is binnen een uur met de auto bereikbaar. In het dorp zijn diverse traditionele taverna’s. Vanaf hier begint de beroemde Imbros kloof die bij het dorpje Komitades eindigt. De lengte van de Imbros kloof is 8 kilometer en is binnen 2,5 uur te belopen. Het eerste gedeelte van de kloof loopt door een bos vol met cipressen, steeneiken en esdoorns.

"Wandelen door de Imbroskloof is een indrukwekkende ervaring"

Het eerste deel van de kloof is vrij breed en afdalend, tijdens het afdalen versmalt de kloof en worden de zijwanden hoger. Het landschap is indrukwekkend. Er zijn tussen de rotsen verschillende grotten, oude cipressen, eiken en esdoorns. In de kloof zijn sporen van een oud stenen geplaveid pad, dat ooit de belangrijkste doorgang was van Sfakia naar Chania. Verschillende veldslagen tussen de Ottomanen en de Kretenzers vonden hier plaats tijdens de Turkse bezetting van Kreta, vooral in 1821 en 1867.

Imbros kloof
Ingang Imbros Kloof

Na ongeveer een uur wandelen kom je in het middengebied, waar zich een Venetiaanse cisterne (waterput) bevindt. Vanaf hier wordt de route indrukwekkend met hoge rotsen en een smalle doorgang die op sommige plaatsen 2 meter breed is. De hoogte van de rotsen is op sommige plaatsen maar liefst 300 meter.

Verderop is de plek waar een Duits vliegtuig neerstortte tijdens de Tweede Wereldoorlog (delen hiervan bevinden zich in het oorlogsmuseum in Askyfou). Er zijn zeer smalle doorgangen en je vindt er de "Gournia", waar in de winter verschillende kleine bassins gevuld met water in de rots zijn. Na de indrukwekkende versmalling kom je bij de stenen boog Xepitira. De uitgang van de kloof is bij het dorp Komitades.

Vanaf het dorpje Imbros kan men ook andere schitterende wandeltochten maken, zo is het mogelijk om naar Asfendos te wandelen te midden van een woeste natuur. Daar kan men de Asfendou kloof zien en de grotten van Skordalakia en Falangaris.

Imbros kloof
Imbros Kloof

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de buurt van Imbros op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om zo in je eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Imbros kloof

Imbros kloof Kreta - Departement Chania - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Imbros dorp en kloof | Chania Kreta | Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Imbros kloof Kreta - Departement Chania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Imbros dorp en kloof | Chania Kreta | Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Imbros kloof Kreta - Departement Chania - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Imbros kloof Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Hoogvlakte Askifou | Chania Kreta | Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Imbros dorp en kloof | Chania Kreta | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Imbros kloof Kreta - Departement Chania - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Imbros kloof Kreta - Departement Chania - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Imbros kloof Kreta - Departement Chania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Imbros dorp en kloof | Chania Kreta | Foto 3 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Imbros kloof»

Imbros, de mening van Albert, een Nederlander wonend op Kreta

“De Imbros kloof is zeker de moeite waard. Er zijn 4 doorgangen die nog smaller zijn dan in de Samaria kloof. Bij eentje kan je zelfs beide wanden aanraken. Er is een prachtige poort en bovenal, de kloof is heerlijk rustig. In het midden zit Manousos, die heeft een lekker glaasje Imbros water voor je (pas op dat is Raki). Dus bedenk maar, als je gewoon een indruk op wilt doen van "wat is een kloof op Kreta?", kies dan voor de Imbros. Er zijn trouwens zo'n 300 kloven op Kreta die je door kan wandelen, dus je kunt ooit eens terug komen voor een andere kloof. “

Imbros het dorp
Het dorp Imbros Kreta


Gemiddelde temperaturen Imbros kloof Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Imbros kloof?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Imbros kloof© De Griekse Gids 2000-2024