Vamos (Chania Kreta)

Vamos. Vamos is een traditioneel dorpje op Kreta, 25 kilometer ten zuidoosten van Chania stad. Het lijkt erop, alsof dit dorp helemaal niet beïnvloed is door de moderne tendensen. Het heeft zijn eigen, oorspronkelijke stijl bewaard. Wanneer je Vamos bezoekt, dan krijg je het gevoel alsof de tijd hier is blijven stilstaan. Vamos is een erg gezellig dorp met traditionele huisjes en smalle steegjes. Het is omgeven door veel groen en bomen. Alle gewoontes en tradities worden hier goed bewaard en gekoesterd, er worden tevens allerlei culturele activiteiten georganiseerd, vooral in de zomermaanden.

In Vamos is het bedrijf Vamos AE gevestigd, dit bedrijf speelt een belangrijke rol in de esthetische ontwikkeling van dit dorp. In het dorp zijn diverse traditionele taverna’s, cafés en winkels waar lokale producten verkocht worden. Omdat Vamos op een strategisch punt ligt, hebben hier in het verleden regelmatig gevechten plaats gevonden tussen de Kretenzers en de Turken. In het dorp staat het borstbeeld van Papamalekos uit 1896, één van de belangrijkste helden uit Vamos. Mocht je in april op Kreta zijn, dan is het de moeite waard om het slakkenfestival te bezoeken. Die dag worden er allerlei Kretenzer slakkengerechten bereid, natuurlijk ontbreekt dan de raki, wijn en de Kretenzer muziek niet. In Vamos wonen tegenwoordig ongeveer 700 vaste inwoners.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Restaurants en taverna's in Agia Roumeli | Chania Kreta | Griekenland - Foto van De Griekse Gids Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 10 - Foto van De Griekse Gids Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 111 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 22 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 71 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Seitan Limania Kreta - Departement Chania - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Loutro Chania Kreta | Griekenland | De Griekse Gids Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Maleme | Chania Kreta | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Agia Marina Kreta - Departement Chania - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Vamos?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Vamos


Chania Kreta vakanties

Athermigo Villa (incl. auto)

Bekijken

Athermigo Villa (incl. auto)
Chania Kreta
Gavalochori
Minoa Palace Beach Resort

Bekijken

Minoa Palace Beach Resort
Chania Kreta
Platanias
Mythos Palace Resort & Spa

Bekijken

Mythos Palace Resort & Spa
Chania Kreta
Georgioupolis
Minoa Palace Beach Resort Imperial

Bekijken

Minoa Palace Beach Resort Imperial
Chania Kreta
Platanias
© De Griekse Gids 2000-2019