Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Vamos - Eiland Kreta

Vamos. Vamos is een traditioneel dorpje op Kreta, 25 kilometer ten zuidoosten van Chania stad. Het lijkt erop, alsof dit dorp helemaal niet beïnvloed is door de moderne tendensen. Het heeft zijn eigen, oorspronkelijke stijl bewaard. Wanneer je Vamos bezoekt, dan krijg je het gevoel alsof de tijd hier stil is blijven stilstaan.

"Vamos, een traditioneel dorp op Kreta."

Vamos is een erg gezellig dorp met traditionele huisjes en smalle steegjes. Het is omgeven door veel groen en bomen. Alle gewoontes en tradities worden hier goed bewaard en gekoesterd, er worden tevens allerlei culturele activiteiten georganiseerd, vooral in de zomermaanden.

In Vamos is het bedrijf Vamos AE gevestigd, dit bedrijf speelt een belangrijke rol in de esthetische ontwikkeling van dit dorp. In het dorp zijn diverse traditionele taverna’s, cafés en winkels waar lokale producten verkocht worden. Omdat Vamos op een strategisch punt ligt, hebben hier in het verleden regelmatig gevechten plaats gevonden tussen de Kretenzers en de Turken. In het dorp staat het borstbeeld van Papamalekos uit 1896, één van de belangrijkste helden uit Vamos. Mocht je in april op Kreta zijn, dan is het de moeite waard om het slakkenfestival te bezoeken. Die dag worden er allerlei Kretenzer slakkengerechten bereid, natuurlijk ontbreekt dan de raki, wijn en de Kretenzer muziek niet. In Vamos wonen tegenwoordig ongeveer 700 vaste inwoners.

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Paleochora Kreta | Griekenland 16 - Foto van De Griekse Gids Balos beach | Kreta Griekenland 39 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Agia Triada Tzagarolon Kreta - Departement Chania - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 64 - Foto van De Griekse Gids Balos beach | Kreta Griekenland 36 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Seitan Limania Kreta - Departement Chania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Zandstrand Elafonisi (Elafonissi) | Chania Kreta | Foto 48 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Gemiddelde temperaturen Vamos Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Vamos?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Vamos© De Griekse Gids 2000-2024