Vamos (Chania Kreta)

Vamos. Vamos is een traditioneel dorpje op Kreta, 25 kilometer ten zuidoosten van Chania stad. Het lijkt erop, alsof dit dorp helemaal niet beïnvloed is door de moderne tendensen. Het heeft zijn eigen, oorspronkelijke stijl bewaard. Wanneer je Vamos bezoekt, dan krijg je het gevoel alsof de tijd hier is blijven stilstaan. Vamos is een erg gezellig dorp met traditionele huisjes en smalle steegjes. Het is omgeven door veel groen en bomen. Alle gewoontes en tradities worden hier goed bewaard en gekoesterd, er worden tevens allerlei culturele activiteiten georganiseerd, vooral in de zomermaanden.

In Vamos is het bedrijf Vamos AE gevestigd, dit bedrijf speelt een belangrijke rol in de esthetische ontwikkeling van dit dorp. In het dorp zijn diverse traditionele taverna’s, cafés en winkels waar lokale producten verkocht worden. Omdat Vamos op een strategisch punt ligt, hebben hier in het verleden regelmatig gevechten plaats gevonden tussen de Kretenzers en de Turken. In het dorp staat het borstbeeld van Papamalekos uit 1896, één van de belangrijkste helden uit Vamos. Mocht je in april op Kreta zijn, dan is het de moeite waard om het slakkenfestival te bezoeken. Die dag worden er allerlei Kretenzer slakkengerechten bereid, natuurlijk ontbreekt dan de raki, wijn en de Kretenzer muziek niet. In Vamos wonen tegenwoordig ongeveer 700 vaste inwoners.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Frangokastello | Chania Kreta | Foto 45 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 47 - Foto van De Griekse Gids Restaurant Tarra in Agia Roumeli | Chania Kreta | Griekenland - Foto van De Griekse Gids Voulgaro | Chania Kreta | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Relax  | Chania stad | Kreta - Foto van De Griekse Gids Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 48 - Foto van De Griekse Gids Samaria Kloof | Kreta | Griekenland foto 40 - Foto van De Griekse Gids fitness uit de oudheid ? - Foto van baukje Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 52 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 101 - Foto van De Griekse Gids Elos Kreta - Departement Chania - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Vamos?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Vamos


Chania Kreta vakanties

SUNEOCLUB Althea Village

Bekijken

SUNEOCLUB Althea Village
Chania Kreta
Kato Daratso
Daphnis Villas (incl. auto)

Bekijken

Daphnis Villas (incl. auto)
Chania Kreta
Pirgos Psilonerou
Minoa Palace Beach Resort

Bekijken

Minoa Palace Beach Resort
Chania Kreta
Platanias
Chryssana Beach (incl. auto)

Bekijken

Chryssana Beach (incl. auto)
Chania Kreta
Kolymbari
© De Griekse Gids 2000-2019