Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Sfakia

Sfakia - Eiland Kreta

Sfakia (Chora Sfakion). Sfakia is een bergachtig gebied dat in het zuidwesten van Kreta in het departement Chania ligt. Sfakia omvat o.a. de zuidelijke kant van de bergen Lefka Ori (de Witte Bergen). Het is een vrijwel onaangetast gebied met hoge bergen, bergkloven, hoogvlaktes en een ruige kustlijn. De naam Sfakia is afkomstig uit het oude Griekse woord “Sfax”, dat bergkloof betekent.

Chora Sfakion is het traditionele dorp dat de 'hoofdstad' is van de regio Sfakia. De mensen van Sfakia staan bekend om hun respect voor oude tradities en ongerepte natuur. Deze mensen staan tevens in Griekenland bekend als het volk dat zich niet onderwerpt. Tijdens de Turkse bezetting hebben de Turken Sfakia met grote moeite kunnen bezetten en dat pas na 1770 en de revolutie van Daskalogiannis.

“Sfakia: bekend om het respect voor oude tradities en ongerepte natuur„

Chora Sfakion ligt 73 kilometer ten zuidoosten van Chania-stad en is via de oostelijke berghellingen van de Lefka Ori met de auto binnen ongeveer anderhalf uur bereikbaar. De route naar Chora Sfakion is adembenemend mooi, vooral het laatste stuk, met de Libische zee in de verte en het zicht op de steile afgronden van de bergen, is onvergetelijk.

Sfakia Kreta - Chora Sfakion
Sfakia Kreta - Chora Sfakion

Hoewel Chora Sfakion altijd al een conservatief dorp was, heeft het door de komst van het toerisme een aantal veranderingen doorgemaakt. Er zijn restaurants, taverna’s en souvenirwinkeltjes geopend en daarnaast zijn er heel wat hotels bijgebouwd. Toerisme is een belangrijke rol gaan spelen in de maatschappij en velen verdienen er nu hun brood mee. In Chora Sfakion, waar tegenwoordig ongeveer 300 vaste inwoners wonen, is een klein haventje. Hier zul je vissersbootjes en passagiersboten zien. De passagiersboten varen vanaf hier naar o.a. het pittorekse Loutro, het strand van Agia Roumeli (het begin/einde van de Samariakloof in het zuiden), Sougia, Paleochora en naar het eilandje Gavdos.

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Sfakia

Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Sfakia (Chora Sfakion) | Chania Kreta | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Sfakia (Chora Sfakion) | Chania Kreta | Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 40 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Sfakia»


Gemiddelde temperaturen Sfakia Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Sfakia?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Sfakia© De Griekse Gids 2000-2024