Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Sfakia

Sfakia - Eiland Kreta

SFAKIA (Chora Sfakion). Sfakia is een bergachtig gebied dat in het zuidwesten van Kreta in het departement Chania ligt. Sfakia omvat o.a. de zuidelijke kant van de bergen Lefka Ori (de Witte bergen). Het is een vrijwel onaangetast gebied met hoge bergen, bergkloven, hoogvlaktes en een ruige kustlijn. De naam Sfakia is afkomstig uit het oude Griekse woord “Sfax”, dat bergkloof betekent.

Chora Sfakion is het traditionele dorp dat de 'hoofdstad' is van de regio Sfakia. De mensen van Sfakia staan bekend om hun respect voor oude tradities en ongerepte natuur. Deze mensen staan tevens in Griekenland bekend als het volk dat zich niet onderwerpt. Tijdens de Turkse bezetting hebben de Turken Sfakia met grote moeite kunnen bezetten en dat pas na 1770 en de revolutie van Daskalogiannis.

“Sfakia bekend om het respect voor oude tradities en ongerepte natuur„

Chora Sfakion ligt 73 kilometer ten zuidoosten van Chania-stad en is via de oostelijke berghellingen van de Lefka Ori bereikbaar binnen ongeveer anderhalf uur met de auto. De route naar Chora Sfakion is adembenemend mooi, vooral het laatste stuk, wanneer de Libische zee in het zicht verschijnt en de steile afgronden van de bergen, is onvergetelijk.

Sfakia Kreta - Chora Sfakion
Sfakia Kreta - Chora Sfakion

Hoewel Chora Sfakion altijd al een conservatief dorp was, heeft het door de komst van het toerisme een aantal veranderingen meegemaakt. Er zijn restaurants en taverna’s bij gekomen, souvenirwinkeltjes, daarnaast zijn er heel wat hotels bijgebouwd. Toerisme is een belangrijk rol gaan spelen in de maatschappij en velen verdienen nu hun brood doormiddel van het toerisme. In Chora Sfakion , waar tegenwoordig ongeveer 300 vaste inwoners wonen, is er een klein haventje. Hier zul je vissersbootjes en passagiersboten zien. De passagiersboten varen vanaf hier naar o.a. het pittorekse Loutro, het strand van Agia Roumeli (het begin/einde van de Samariakloof in het zuiden), Sougia, Paleochora en naar het eilandje Gavdos.

Foto's Sfakia

Sfakia (Chora Sfakion) | Chania Kreta | Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids visserij - Foto van carpenter Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Boot Daskalogiannis, Sfakia naar Agia Roumeli en terug | Chania Kreta | Griekenland - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 40 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Sfakia»


Gemiddelde temperaturen Sfakia Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Sfakia?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Sfakia© De Griekse Gids 2000-2021