Stalos (Chania Kreta)

Stalos en Kato Stalos. Stalos is een traditioneel dorp op Kreta dat op heuvels ligt, 9 kilometer ten zuidwesten van Chania stad, op ongeveer 150 meter hoogte. Stalos, dat ook Pano Stalos heet, is een pittoresk dorpje waar enkele goede taverna’s zijn (Leventhi en Marovigli). De huizen zijn in de Kretenzische architectuurstijl gebouwd en zijn zeer mooi om te zien. Je zult hier lekkere Kretenzische en overheerlijke vleesgerechten en specialiteiten kunnen proeven. In Stalos wonen ongeveer 350 inwoners. Kato Stalos, het strand van Stalos, ligt 8 kilometer ten westen van Chania stad en 1.5 kilometer ten noorden van het moederdorp Stalos. Het is veel toeristischer dan Pano Stalos, dat komt o.a. door het mooie zandstrand aan de baai van Chania.
 

Luchtvideo van het strand van Kato Stalos

Dronevideo Kato Stalos- Edited by Sem Eissens - ©De Griekse Gids


Aan het strand is het erg gezellig, hier zijn allerlei taverna's, restaurants, winkeltjes en supermarkten e.d. Je zult hier vakantiegangers tegenkomen uit heel Europa. Er is een goede busverbinding met Chania stad, vooral in het weekend komen de inwoners uit stad hier een duik nemen en dan is het ook veel drukker. Kato Stalos, dat vlakbij Platanias en tussen de populaire plaatsen Agia Marina en Kato Daratso ligt, heeft een prachtig breed zandstrand. Aan het strand, dat de Blue Flag prijs heeft gehad, zijn ligbedden en parasols te huur. Men kan hier ook allerlei watersporten beoefenen en in de omgeving bevinden zich veel hotels en appartementen.

Foto's Stalos - Stalos in beeld

Leuk dorpje Patelari bij Platanias en Stalos (Platanias Chania Kreta - Stalos Chania Kreta) foto 1  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Leuk dorpje Patelari bij Platanias en Stalos (Platanias Chania Kreta - Stalos Chania Kreta) foto 4  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Steegje in oud Stalos (Ano Stalos)  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Stalos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Stalos?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Stalos


Chania Kreta vakanties

Mythos Palace Resort & Spa

Bekijken

Mythos Palace Resort & Spa
Chania Kreta
Georgioupolis
Eliros Mare

Bekijken

Eliros Mare
Chania Kreta
Georgioupolis
Blue Dome Hotel (incl. auto)

Bekijken

Blue Dome Hotel (incl. auto)
Chania Kreta
Platanias
Minoa Palace Beach Resort

Bekijken

Minoa Palace Beach Resort
Chania Kreta
Platanias
© De Griekse Gids 2000-2019