Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Stalos

Stalos - Eiland Kreta

Stalos en Kato Stalos. Stalos is een traditioneel dorp op Kreta dat op heuvels ligt, 9 kilometer ten zuidwesten van Chania stad, op ongeveer 150 meter hoogte. Stalos, dat ook Pano Stalos wordt genoemd, is een pittoresk dorpje waar enkele goede taverna’s zijn (Leventhi en Marovigli). De huizen zijn in de Kretenzische architectuurstijl gebouwd en zijn zeer mooi om te zien. Je zult hier lekkere Kretenzische en overheerlijke vleesgerechten en specialiteiten kunnen proeven. In Stalos wonen ongeveer 350 inwoners. Kato Stalos, het strand van Stalos, ligt 8 kilometer ten westen van Chania stad en 1,5 kilometer ten noorden van het moederdorp Stalos. Het is veel toeristischer dan Pano Stalos, dat komt o.a. door het mooie zandstrand aan de baai van Chania.

"Stalos is een traditioneel dorp op Kreta, Kato Stalos is het strand'"

Aan het strand is het erg gezellig, hier zijn allerlei taverna's, restaurants, winkeltjes en supermarkten e.d. Je zult hier vakantiegangers tegenkomen uit heel Europa. Er is een goede busverbinding met Chania stad, vooral in het weekend komen de inwoners uit die stad hier een duik nemen en dan is het ook veel drukker. Kato Stalos, dat vlakbij Platanias en tussen de populaire plaatsen Agia Marina en Kato Daratso ligt, heeft een prachtig breed zandstrand. Aan het strand, dat de Blue Flag prijs heeft ontvangen, zijn ligbedden en parasols te huur. Men kan hier ook allerlei watersporten beoefenen en in de omgeving bevinden zich veel hotels en appartementen.

Stalos Kreta
Stalos Kreta

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Stalos

Taverna Matigis in Stalos  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Het strand tussen Agia Marina en Kato Stalos  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Leuk dorpje Patelari bij Platanias en Stalos (Platanias Chania Kreta - Stalos Chania Kreta) foto 1  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Steegje in oud Stalos (Ano Stalos)  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Stalos»

Luchtvideo van het strand van Kato Stalos

Dronevideo Kato Stalos- Edited by Sem Eissens - © De Griekse Gids


Gemiddelde temperaturen Stalos Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Stalos?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Stalos© De Griekse Gids 2000-2024