Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Falasarna

Falasarna - Eiland Kreta

Falasarna (Falassarna) is een zeer populaire badplaats met een prachtig strand aan de westelijke kust van Kreta, in het departement Chania aan de baai “Livadi”. Falasarna is een van de moosite stranden van Kreta. Het ligt 52 kilometer van Chania stad en is met de auto binnen één uur bereikbaar via het dorp Platanos.

"Falasarna heeft een prachtig groot zandstrand en je vindt er de antieke troon."

Falasarna Beach heeft een groot zandstrand, één van de mooiste stranden van Kreta, het wordt soms vergeleken met het strand van Elafonisi. Net als bij Elafonisi heeft het zandstrand van Falasarna hier en daar een roze kleur. Aan het strand van Falasarna zijn allerlei watersport voorzieningen en er zijn ligstoelen en parasols. Het water heeft mooie turquoise kleuren. Nabij het strand zijn er enkele beachbars en aan de zuidelijke kant is een klein vissershaventje.

Falasarna Kreta
Falasarna Beach Kreta

Aan het strand van Falasarna worden regelmatig beachparty’s georganiseerd en dat trekt jongeren uit de wijde omgeving aan. Vooral de beach party van augustus is zeer bekend. De zonsondergangen in Falasarna zijn spectaculair.

Vanwege de sterke wind die hier kan waaien, is het gebied voor windsurfers ideaal. In de zomermaanden wordt Falasarna druk bezocht, niet alleen om de mooie stranden, maar ook wegens haar ecologische waarde (flora en fauna). Falasarna behoort tot Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden op het grondgebied van de lidstaten van de Europese Unie.

Luchtvideo Falasarna Kreta

Dronevideo Falasarna Kreta - © De Griekse Gids

Vakantie Falasarna

Wil je een heerlijke vakantie in de buurt van Falasarna beach op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta en bij Falasarna geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Falasarna

Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Falassarna (Falasarna) Chania Kreta | Griekenland | Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Falassarna (Falasarna) Chania Kreta | Griekenland | Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Falassarna (Falasarna) Chania Kreta | Griekenland | Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Falassarna (Falasarna) Chania Kreta | Griekenland | Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Falasarna»

De troon van Falasarna

Nabij het “toeristische” Falasarna ligt het “antieke” Falasarna. Via een zand-kiezelweg is het te voet of met de auto te bereiken op ongeveer 1 kilometer van het dorpje Falassarna. Dit was een belangrijke haven en tevens handelscentrum in de Neolithische periode. Een belangrijke vondst is hier de beroemde troon van Falassarna. Die staat gewoon aan de rand van de zandweg die naar de oude ruïnes leidt.

Ten noorden van Falassarna ligt de Kaap Gramvoussa met haar indrukwekkende rotsen.

De troon van Falasarna Kreta
De troon van Falasarna Kreta


Gemiddelde temperaturen Falasarna Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Falasarna?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Falasarna© De Griekse Gids 2000-2024