Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Falasarna


Falasarna - Chania Kreta (Griekenland)

Falasarna (Falasarná of Faláserna) is een zeer populaire badplaats aan de westelijke kust van Kreta, in het departement Chania aan de baai “Livadi”. Falasarna is een van de moosite stranden van Kreta. Het ligt 52 kilometer van Chania stad en is met de auto binnen één uur bereikbaar via het dorp Platanos. Het heeft een groot zandstrand, één van de mooiste stranden van Kreta, het wordt soms vergeleken met Elafonisi. Aan het strand zijn er allerlei watersport voorzieningen en er zijn ligstoelen en parasols. Het water heeft mooie turquoise achtige kleuren. Nabij het strand zijn er enkele beachbars en aan de zuidelijke kant is een klein vissershaventje. Aan het strand van Falasarna worden regelmatig Beachparty’s georganiseerd en dat trekt duizenden jongeren uit de wijde omgeving aan. Vooral de Beach party van augustus is zeer bekend, meer informatie ver deze Beach party vindt u op de website www.falassarnabeachparty.com. De zonsondergangen in Falasarna zijn spectaculair.

Luchtvideo Falasarna Kreta

Dronevideo Falasarna Kreta - Edited by Daphne Janssen - ©De Griekse Gids (Bekijk film van Falasarna in 4K kwaliteit - klik hier)

Vanwege de sterke wind die hier kan waaien, is het gebied voor windsurfers ideaal. In de zomermaanden wordt Falasarna druk bezocht, niet alleen om de mooie stranden, maar ook wegens haar ecologische waarde (flora en fauna). Falasarna behoort tot Natura 2000, een Europees netwerk van beschermde natuurgebieden op het grondgebied van de lidstaten van de Europese Unie. Nabij het “toeristische”Falasarna ligt het “antieke” Falasarna. Via een zand-kiezelweg is het te voet of met de auto te bereiken op ongeveer 1 kilometer van het gehucht Falassarna. Dit was een belangrijke haven en tevens handelscentrum in de Neolithische periode. Een belangrijke vondst is hier de beroemde troon van Falassarna. Die staat gewoon aan de rand van de zandweg die naar de oude ruïnes leidt. Ten noorden van Falassarna ligt de kaap Gramvoussa met haar indrukwekkende rotsen.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Falasarna - Falasarna in beeld

Falassarna (Falasarna) Chania Kreta | Griekenland | Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Fix Hellas en dakkos Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto van De Griekse Gids Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Falassarna (Falasarna) Chania Kreta | Griekenland | Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Falassarna (Falasarna) Chania Kreta | Griekenland | Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Falassarna (Falasarna) Chania Kreta | Griekenland | Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 30 - Foto van De Griekse Gids Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Muren oud Falassarna (Falasarna) Chania Kreta | Griekenland | Foto 40 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Falasarna»

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Falasarna
Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Chania Kreta: Waar ligt Falasarna?

Uitstapjes / Trips vanaf Falasarna
De kaart / landkaart van Chania Kreta (©De Griekse Gids)

Advertenties


De kaart / landkaart van het departement Chania Kreta

De kaart van Chania Kreta Loutro Kreta Chania Kreta Vamos Kreta bij Chania Georgioupolis Kreta Kournas Kreta Kolymbari (Kolimbari) Kreta Agia Roumeli Kreta Plakias Kreta Agia Marina Kreta Sfakia Kreta - Chora Sfakion Frangokastello Kreta Paleochora Kreta Maleme Kreta Askifou Kreta Samaria Kloof Kreta Imbros kloof Kreta Falasarna Kreta Sougia Kreta Kissamos Kreta Gramvoussa Kreta Platanias Kreta Stalos Kreta Souda Kreta Stalos Kreta Elafonisi Kreta Akrotiri Kreta Lefka Ori - Witte Bergen - Madares Chania
Kaart omgeving Chania Kreta. Waar ligt Chania?