Malaxa (Chania Kreta)

Malaxa. Malaxa is een traditioneel bergdorpje op Kreta, het zich op ongeveer 15 kilometer afstand ten zuiden van de stad Chania bevindt en het telt ongeveer 150 vaste inwoners. Het ligt 450 meter boven de zeespiegel en is amfitheatrisch gebouwd op het gelijknamige berg plateau. Malaxa is bereikbaar via het dorp Nerokouros, de route naar Malaxa over de berghellingen is erg mooi en het uitzicht naar de baai van Souda is schitterend. In Malaxa worden ieder jaar autorally wedstrijden gehouden die heel veel publiek aantrekken. Malaxa is een traditioneel dorp waar veel inwoners veehouders zijn.

Er zijn veel mooie herenhuizen waarvan sommigen onlangs gerenoveerd zijn in de oorspronkelijk stijl. Het dorp bestond oorspronkelijk uit Ano (boven) en Kato (beneden) Malaxa, het beneden deel is nu echter niet bewoond en er staan alleen nog maar ruines. Dit gedeelte is ook alleen per voet bereikbaar en waarschijnlijk is dat de reden dat het er verlaten bij ligt. In het dorp zijn een aantal taverna’s waar Kretenzische specialiteiten geserveerd worden en ook zijn er kamers te huur en er is ook een hotel. In Malaxa zijn in juni 1821 gevechten geweest tussen 500 Kretenzers en de Turken en tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn hier hevige gevechten geweest tussen de Duitse parachutisten en de Grieks-Engelse troepen. Vijf kilometer ten zuiden van Malaxa ligt het dorp Katochori, vanaf hier begint de kloof van Diktamos. In het dorp Nerokouros bevinden zich ruïnes uit de antieke tijd en er is een schoolmuseum in de oude school van Nerokouros. In dit museum zijn allerlei voorwerpen en boeken te zien uit de geschiedenis van kreta.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 138 - Foto van De Griekse Gids Varipetro Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Chania stad | Chania Kreta | Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 3 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Seitan Limania Kreta - Departement Chania - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Zandstrand Elafonisi (Elafonissi) | Chania Kreta | Foto 43 - Foto van De Griekse Gids Frangokastello | Chania Kreta | Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Lekkere kaas op de markt  | Chania stad | Kreta - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Malaxa?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Malaxa


Chania Kreta vakanties

Blue Dome Hotel (incl. auto)

Bekijken

Blue Dome Hotel (incl. auto)
Chania Kreta
Platanias
Kissamos Windmills

Bekijken

Kissamos Windmills
Chania Kreta
Kissamos
Minoa Palace Beach Resort

Bekijken

Minoa Palace Beach Resort
Chania Kreta
Platanias
Kamares Houses

Bekijken

Kamares Houses
Chania Kreta
Maheri
© De Griekse Gids 2000-2019