Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Malaxa - Eiland Kreta

Malaxa. Malaxa is een traditioneel bergdorpje op Kreta, dat zich op ongeveer 15 kilometer afstand ten zuiden van de stad Chania bevindt en het telt ongeveer 150 vaste inwoners. Het ligt 450 meter boven de zeespiegel en is amfitheatrisch gebouwd op het gelijknamige bergplateau.

Malaxa is bereikbaar via het dorp Nerokouros, de route naar Malaxa over de berghellingen is erg mooi en het uitzicht naar de baai van Souda is schitterend. In Malaxa worden ieder jaar autorally wedstrijden gehouden die heel veel publiek trekken. Malaxa is een traditioneel dorp waar veel inwoners veehouders zijn.

"Malaxa is een traditioneel bergdorp op Kreta."

Er zijn veel mooie herenhuizen waarvan sommigen onlangs gerenoveerd zijn in de oorspronkelijk stijl. Het dorp bestond oorspronkelijk uit Ano (boven) en Kato (beneden) Malaxa, het beneden deel is nu echter niet bewoond en er staan alleen nog maar ruïnes. Dit gedeelte is ook alleen per voet bereikbaar en waarschijnlijk is dat de reden dat het er verlaten bij ligt. In het dorp zijn een aantal taverna’s waar Kretenzische specialiteiten geserveerd worden. Er zijn kamers te huur en er is een hotel.

In Malaxa zijn in juni 1821 gevechten geweest tussen 500 Kretenzers en de Turken en tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn hier hevige gevechten geweest tussen de Duitse parachutisten en de Grieks-Engelse troepen. Vijf kilometer ten zuiden van Malaxa ligt het dorp Katochori, vanaf hier begint de kloof van Diktamos. In het dorp Nerokouros bevinden zich ruïnes uit de antieke tijd en er is een schoolmuseum in de oude school van Nerokouros. In dit museum zijn allerlei voorwerpen en boeken te zien uit de geschiedenis van Kreta.

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 176 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 04 - Foto van De Griekse Gids Kalathas - Chorafakia Kreta - Departement Chania - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Frangokastello | Chania Kreta | Foto 58 - Foto van De Griekse Gids Imbros dorp en kloof | Chania Kreta | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Kandanos Kreta - Departement Chania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kalives Kreta - Departement Chania - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 160 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Het strand van Kolymbari (nabij Chrispy's world foto 2) | Chania Kreta | Griekenland - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Gemiddelde temperaturen Malaxa Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Malaxa?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Malaxa© De Griekse Gids 2000-2024