Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Sougia - Eiland Kreta

SOUGIA.Sougia is een van de populairste badplaatsen van zuid Kreta, het is een pittoresk dorpje aan een groot strand. Sougia (150 inwoners) ligt 60 kilometer ten zuiden van Chania stad en is met de auto binnen ongeveer anderhalf uur bereikbaar via de oostelijke zijde van de Lefka Ori.

"Sougia is een erg gezellig dorpje met leuke restaurantjes."'

Sougia is gebouwd bovenop de ruines van het oude Syia dat tot het oude Elyros hoorde. In de omgeving van Sougia bevinden zich ruines van de Dorische stad, Lissos. Deze stad heeft tijdens de Romeinse en de Byzantijnse tijd hoogtij beleefd. In Sougia zijn twee mooie kleine kerken te zien, de kerk van de heilige Moeder en de kerk van Agios Kyrikos.

Sougia is via de zee bereikbaar, het heeft een leuk haventje maar is ook bereikbaar met de auto via de dorpen Alikianos en Agia Irini. Het haventje van Sougia ligt westelijk van het dorp, hier zal je veel vissersbootjes tegenkomen. Sougia is een erg gezellig dorpje met een aantal leuke restaurantjes, cafeetjes en bars.

Het strand is een kiezelstrand dat uit grote donkergrijze keien bestaat. Het zeewater is hier erg schoon. De haven van Sougia staat direct in verbinding met o.a. Paleochora, Agia Roumeli (Samaria), Loutro, Chora Sfakion en het eiland Gavdos.

De ruines van het Oude Elyros liggen 10 kilometer ten noorden van het dorp bij het plaatsje Rodovani. In de oudheid was Elyros een zelfstandige stad met eigen munten. Het oude Lissos was een centrum waar hydrotherapie werd toegepast, in het gebied zijn ruines gevonden van allerlei theaters en gebouwen. In het gebied rondom Sougia bevinden zich ook diverse historische kerken uit de periode 13e eeuw tot en met 16e eeuw. Het is de moeite waard om ook de rondomliggende dorpen te bezoeken zoals Prodromi, Rodovani, Maza en Papadiana maar ook de stranden Domata en Fournoti.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 167 - Foto van De Griekse Gids een nieuwsgierige geit op de E4 bij Loutro - Foto van baukje Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 18 - Foto van De Griekse Gids De grotten van Agioi Theodoroi tegenover Agia Marina  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Gavdos Foto Princess Hotel Papadakis 1 - Foto van Princess Hotel Gavdos Kalives Kreta - Departement Chania - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Chania stad Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Agioi Apostoloi Kreta - Departement Chania - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Chania stad Kreta - Departement Chania - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Frangokastello | Chania Kreta | Foto 63 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Gemiddelde temperaturen Sougia Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Sougia?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Sougia© De Griekse Gids 2000-2022