Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Loutro

Loutro - Eiland Kreta

Loutro. Loutro is een klein vissersdorpje aan de zuidwestkust van Kreta, dat alleen per boot of wandelend te bereiken is. Er zijn in dit dorp dus geen auto's! Het is een schattig dorpje dat de kenmerken heeft van een willekeurig dorpje in de Cycladen, witte huizen met blauwe deuren en raamkozijnen.

"Loutro is een schilderachtig dorp aan de kust van Zuid Kreta."

Loutro ligt in het departement Chania, op ongeveer 75 km afstand van de stad Chania. De naam Loutro betekent in het Grieks "bad". Deze naam heeft het dorp te danken aan de baden die er in de buurt zijn gevonden. Men beweert dat de antieke stad Phoenix hier dichtbij lag en dat dit vroeger de haven van oud Anopolis was.

Loutro Kreta
Loutro Kreta

Boottocht naar Loutro

Er varen in de zomer elke dag bootjes naar Loutro vanaf Chora Sfakion (Sfakia), het dorp dat bekend staat om hun respect voor oude tradities en ongerepte natuur, Agia Roumeli, het dorpje aan het einde van de Samariakloof, Sougia, een populair badplaatsje op zuid Kreta, Palaiochora (Paleochora) een groot dorp aan de zuidwestkust en zelfs vanaf het eilandje Gavdos.

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Loutro

Loutro Chania Kreta | Griekenland 11 - Foto van De Griekse Gids Loutro (Chania Kreta) - Foto van De Griekse Gids Loutro Chania Kreta | Griekenland 18 - Foto van De Griekse Gids Loutro Chania Kreta | Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Loutro Chania Kreta | Griekenland 15 - Foto van De Griekse Gids Loutro Chania Kreta | Griekenland 14 - Foto van De Griekse Gids Loutro Chania Kreta | Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Loutro Chania Kreta | Griekenland 16 - Foto van De Griekse Gids Loutro Chania Kreta | Griekenland 9 - Foto van De Griekse Gids Loutro (Chania Kreta) - Foto van De Griekse Gids Loutro (Chania Kreta) - Foto van De Griekse Gids Loutro (Chania Kreta) - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Loutro»

Haventje en stranden

Loutro was altijd een belangrijke haven omdat het in een baai ligt die goed afgeschermd is van de wind. In het dorp zijn veel oude gebouwen te zien waaronder het gebouw waar de Kretenzers vergaderden tijdens de Turkse bezetting. Loutro is een dorp voor mensen die van rust, natuur en het echte Kretenzische dorpsleven houden. Er zijn diverse restaurants waar typisch Kreta-gerechten geserveerd worden, verder zijn er een aantal cafés, een souvenirwinkeltje en twee minimarktjes. In Loutro zijn meerdere kleine hotels en er zijn kamers en studio’s te huur. In de wijde omgeving zijn er mooie, schone stranden.

Video Loutro

Wandelen Loutro

Loutro een ideale plaats voor wandelaars. Vanaf Loutro kan je o.a. naar allerlei stranden wandelen zoals Perivolaki en Tinios Stavros. Je kan ook naar de kloof van Aradena wandelen of naar andere rondomliggende dorpen. Wat ook erg leuk is, is dat je met de boot naar Agia Roumeli kan varen om daar de Samaria kloof te bewandelen. Aanrader zijn de dagcruises per boot of zelf een kleine boot huren en de kust verkennen.

Loutro Kreta
Loutro op Kreta is een prachtig dorp in een fantastische omgeving


Gemiddelde temperaturen Loutro Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Loutro?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Loutro© De Griekse Gids 2000-2024