Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Loutro

Loutro - Eiland Kreta

Loutro. Loutro is een klein vissersdorpje aan de zuidwestkust van Kreta, dat alleen per boot of wandelend te bereiken is. Er zijn in dit dorp dus geen auto's! Het is een schattig dorpje dat de kenmerken heeft van een willekeurig dorpje in de Cycladen, witte huizen met blauwe deuren en raamkozijnen. Loutro ligt in het departement Chania, op ongeveer 75 km afstand van de stad Chania. De naam Loutro betekent in het Grieks "bad". Deze naam heeft het dorp te danken aan de baden die er in de buurt zijn gevonden. Men beweert dat de antieke stad Phoenix hier dichtbij lag en dat dit vroeger de haven van oud Anopolis was.

Boottocht naar Loutro

Er varen in de zomer elke dag bootjes naar Loutro vanaf Chora Sfakion (Sfakia), het dorp dat bekend om hun respect voor oude tradities en ongerepte natuur, Agia Roumeli het dorpje aan het einde van de Samariakloof, Sougia, een populair badplaatsje op zuid Kreta, Palaiochora (Paleochora)  en groot dorp aan de zuidwestkust en zelfs vanaf het eilandje Gavdos.

 

Haventje en stranden

Loutro was altijd een belangrijke haven omdat het in een baai ligt die goed afgeschermd is van de wind. In het dorp zijn veel oude gebouwen te zien waaronder het gebouw waar de Kretenzers vergaderden tijdens de Turkse bezetting. Loutro is een dorp voor mensen die van rust en natuur houden en van het echte Kretenzische dorpsleven. Er zijn diverse restaurants waar typisch Kreta-gerechten geserveerd worden, verder zijn er een aantal cafés, een souvenirwinkeltje en twee minimarktjes. In Loutro zijn meerdere kleine hotels en er zijn kamers en studio’s te huur. In de wijde omgeving zijn er mooie, schone stranden.

Foto's Loutro

Loutro Chania Kreta | Griekenland 11 - Foto van De Griekse Gids veerboot bijna op het strand - Foto van baukje from Sweetwater beach to Loutro - Foto van baukje Loutro Chania Kreta | Griekenland 6 - Foto van De Griekse Gids ducks swimming in sweet water - Foto van baukje Loutro Chania Kreta | Griekenland 17 - Foto van De Griekse Gids Loutro Chania Kreta | Griekenland 9 - Foto van De Griekse Gids through the clouds - Foto van baukje Loutro Chania Kreta | Griekenland 4 - Foto van De Griekse Gids Loutro (Chania Kreta) - Foto van De Griekse Gids Loutro (Chania Kreta) - Foto van De Griekse Gids Loutro (Chania Kreta) - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Loutro»

Wandelen Loutro

Loutro een ideale plaats voor wandelaars. Vanaf Loutro kan je o.a. naar allerlei stranden wandelen zoals Perivolaki en Tinios Stavros. Je kan ook naar de kloof van Aradena wandelen of naar andere rondomliggende dorpen. Wat ook erg leuk is, is dat je met de boot naar Agia Roumeli kan varen om daar de Samaria kloof te bewandelen. Aanrader zijn de dagcruises per boot of zelf een kleine boot huren en de kust verkennen.

Loutro Kreta
Loutro op Kreta is een prachtig dorp in een fantatsische omgeving


Gemiddelde temperaturen Loutro Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Loutro?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Loutro© De Griekse Gids 2000-2021