Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Anopolis

Anopolis - Eiland Kreta

Anopolis. Anopolis is een bergdorp in het zuiden van Kreta, het ligt 84 kilometer ten zuiden van Chania-stad, 12 kilometer ten westen van Sfakia. Het is bereikbaar via Sfakia, vanaf daar loopt er een weg vol met haarspeldbochten de kale bergen in. De tocht is erg mooi en het uitzicht tijdens de hele route is prachtig. Anopolis ligt boven op de berg op een plateau.

Anopolis is een historisch dorp, gebouwd op 600 meter hoogte tegen de Witte Bergen aan (Lefka Ori) en met een uitstekend uitzicht naar de Libische zee. Het ligt op een vruchtbare hoogvlakte, ten zuiden van de Witte Bergen.

"Anopolis ligt op 600 meter hoogte op Lefka Ori, de Witte Bergen."

In de oudheid was Anopolis een van de Kretenzer steden met een eigen munt. In Anopolis wonen vandaag de dag ongeveer 400 vaste inwoners. Drie kilometer verder ligt de kloof van Aradena en de ijzeren brug, een locatie die je vanaf Anopolis zeker moet bezoeken.

Anopolis Kreta
 Anopolis Kreta

De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de resten van het "Oude Anopolis" waar de oude Romeinse muren en graven te bezichtigen zijn. Hier bevindt zich ook de kerk van Agia Ekaterini. In de Venetiaanse tijd en tijdens de Turkse bezetting heeft het een belangrijke rol gespeeld in de opstanden tegen de vijanden. In 1770, na de opstand onder leiding van Daskalogiannis, hebben de Turken Anopolis helemaal vernield. Op het dorpsplein staat het monument van Daskalogiannis.

Anopolis Kreta
Anopolis

Vakantie

Wil je op vakantie naar Kreta in de regio Chania en zoek je een goed hotel of appartement in de omgeving? Bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar de regio Chania op Kreta.

Foto's Anopolis

Anopolis Kreta - Departement Chania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Anopolis Kreta - Departement Chania - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Anopolis Kreta - Departement Chania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Anopolis Kreta - Departement Chania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Anopolis Kreta - Departement Chania - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Anopolis Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Anopolis Kreta - Departement Chania - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Anopolis Kreta - Departement Chania - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Anopolis Kreta - Departement Chania - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Anopolis Kreta - Departement Chania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Anopolis Kreta - Departement Chania - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Anopolis Kreta - Departement Chania - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Anopolis»

Bezienswaardigheden

  • Het monument va Daskalogiannis.
  • De brug en kloof van Aradena. Aradena was een antieke stad.
  • De kloof Elygia.
  • Let op: dit Anopolis moet niet worden verward met het Anopolis vlakbij Heraklion waar het bekende Waterpark van Anopolis zich bevindt.

Kloof en brug Aradena Kreta
Kloof en brug Aradena Kreta


Gemiddelde temperaturen Anopolis Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Anopolis?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Anopolis© De Griekse Gids 2000-2024