Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Kournas

Kournas - Eiland Kreta

Kournas. Kournas is een traditioneel dorpje op Kreta ten noorden van de kustplaats Georgioupolis op ongeveer 45 kilometer van Chania stad. Het staat vooral bekend om het gelijknamige meer dat zich op ongeveer 5 kilometer hiervandaan bevindt. Het meer van Kournas is namelijk het enige natuurlijke meer van Kreta, de maximale lengte is ongeveer 1 kilometer en de maximale breedte is ongeveer 800 meter. Het diepste punt is ongeveer 20 meter.

"Het meer van Kournas is het enige natuurlijke meer op Kreta."

Aan de oevers van het meer leven veel schildpadden, aan de rand van het meer staan enkele taverna's en het is mogelijk er waterfietsen te huren. Ook zijn er een aantal appartementen en hotels waar je kunt verblijven. Het meer van Kournas heeft een bijzondere flora en fauna en is het meest zuidelijke meer van Europa.

Kournas Kreta
Het meer van Kournas op Kreta

In Kournas wonen ongeveer 500 vaste inwoners die zich vooral met de landbouw bezig houden. Het dorp ligt prachtig tussen de bergen op ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. Het oude dorp heeft de traditionele stijl behouden, maar het dorp aan het meer heeft zich toeristisch ontwikkeld.

Kournas dorp Kreta
Het dorp Kournas

In de oudheid heette Kournas Korisia, maar men beweert dat het de huidige naam gekregen heeft van de Arabieren die Kreta in de oudheid binnenvielen (Kournas betekent in het Arabisch “meer”). Ieder jaar zijn er leuke traditionele feesten die veel mensen aantrekken. Op 5 mei is het feest van Agia Irini en op 29 augustus het feest van Agios Ioannis.

Video Kournas

Vakantie 

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive vakantie te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Kournas

Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 8 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Kournas»


Gemiddelde temperaturen Kournas Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Kournas?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Kournas© De Griekse Gids 2000-2024