Kournas (Chania Kreta)

Kournas. Kournas is een traditioneel dopje op Kreta ten noorden van de kustplaats Georgioupolis op ongeveer 45 kilometer van Chania stad. Het staat vooral bekend om het gelijknamige meer dat zich op ongeveer 5 kilometer hiervandaan bevindt. Het meer van Kournas is namelijk het enige natuurlijke meer van Kreta, de maximale lengte is ongeveer 1 kilometer en de maximale breedte is ongeveer 800 meter. Het diepste punt is ongeveer 20 meter. Aan de oevers van het meer leven veel schildpadden, aan de rand van het meer staan enkele taverna's en het is mogelijk er waterfietsen te huren. Ook zijn er een aantal appartementen en hotels waar je kunt verblijven. Het meer van Kournas heeft bijzondere flora en fauna en is het meest zuidelijke meer van Europa.

In het dorp van Kournas wonen ongeveer 500 vaste inwoners die zich vooral met de landbouw bezig houden. Het dorp ligt prachtig tussen de bergen op ongeveer 200 meter hoogte boven de zeespiegel. Het oude dorp heeft de traditionele stijl behouden, maar het dorp aan het meer heeft zich toeristisch ontwikkeld.

In de oudheid heette Kournas Korisia, maar men beweert dat het de huidige naam gekregen heeft van de Arabieren die Kreta in de oudheid binnenvielen (Kournas betekent in het Arabisch “meer”). Ieder jaar zijn er leuke traditionele feesten die veel mensen aantrekken. Op 5 mei is het feest van Agia Irini en op 29 augustus het feest van Agios Ioannis.

Foto's Kournas - Kournas in beeld

Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 44 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 47 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kournas»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

Luchtvideo van het meer van Kournas

Dronevideo meer van Kournas - ©De Griekse Gids (Bekijk video in 4K kwaliteit - klik hier)


Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Kournas?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Kournas


Chania Kreta vakanties

Giannoulis Cavo Spada Luxury Sports and Leisure Resort

Bekijken

Giannoulis Cavo Spada Luxury Sports and Leisure Resort
Chania Kreta
Kolymbari
Atlantica Amalthia Beach

Bekijken

Atlantica Amalthia Beach
Chania Kreta
Agia Marina
Blue Dome Hotel

Bekijken

Blue Dome Hotel
Chania Kreta
Platanias
Chryssana Beach (incl. auto)

Bekijken

Chryssana Beach (incl. auto)
Chania Kreta
Kolymbari
© De Griekse Gids 2000-2020