Eilandhoppen Griekenland
Griekenland TUI 2018


  Kournas


Kournas - Chania Kreta (Griekenland)

Kournas. Kournas is een traditioneel dopje op Kreta ten noorden van de kustplaats Georgioupolis op ongeveer 45 kilometer van Chania stad. Het staat vooral bekend om het gelijknamige meer dat zich op ongeveer 5 kilometer hiervandaan bevindt. Het meer van Kournas is namelijk het enige natuurlijke meer van Kreta, de maximale lengte is ongeveer 1 kilometer en de maximale breedte is ongeveer 800 meter. Het diepste punt is ongeveer 20 meter. Aan de oevers van het meer leven veel schildpadden, aan de rand van het meer staan enkele taverna's en het is mogelijk er waterfietsen te huren. Ook zijn er een aantal appartementen en hotels waar je kunt verblijven. Het meer van Kournas heeft bijzondere flora en fauna en is het meest zuidelijke meer van Europa.

In het dorp van Kournas wonen ongeveer 500 vaste inwoners die zich vooral met de landbouw bezig houden. Het dorp ligt prachtig tussen de bergen op ongeveer 200 meter hoogte boven de zeespiegel. Het oude dorp heeft de traditionele stijl behouden, maar het dorp aan het meer heeft zich toeristisch ontwikkeld.

In de oudheid heette Kournas Korisia, maar men beweert dat het de huidige naam gekregen heeft van de Arabieren die Kreta in de oudheid binnenvielen (Kournas betekent in het Arabisch “meer”). Ieder jaar zijn er leuke traditionele feesten die veel mensen aantrekken. Op 5 mei is het feest van Agia Irini en op 29 augustus het feest van Agios Ioannis.

(Tekst ©De Griekse Gids)

Foto's Kournas - Kournas in beeld

Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 40 - Foto van De Griekse Gids LAKE KOURNAS - Foto van AGAPI Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 48 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 21 - Foto van De Griekse Gids Kournas Kreta - Departement Chania - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kournas»

Luchtvideo van het meer van Kournas

Dronevideo meer van Kournas - ©De Griekse Gids (Bekijk video in 4K kwaliteit - klik hier)

Hoogste gemiddelde maximum temperaturen in de regio bij Kournas
Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C

Chania Kreta: Waar ligt Kournas?

Uitstapjes / Trips vanaf Kournas
De kaart / landkaart van Chania Kreta (©De Griekse Gids)

Advertenties


De kaart / landkaart van het departement Chania Kreta

De kaart van Chania Kreta Loutro Kreta Chania Kreta Vamos Kreta bij Chania Georgioupolis Kreta Kournas Kreta Kolymbari (Kolimbari) Kreta Agia Roumeli Kreta Plakias Kreta Agia Marina Kreta Sfakia Kreta - Chora Sfakion Frangokastello Kreta Paleochora Kreta Maleme Kreta Askifou Kreta Samaria Kloof Kreta Imbros kloof Kreta Falasarna Kreta Sougia Kreta Kissamos Kreta Gramvoussa Kreta Platanias Kreta Stalos Kreta Souda Kreta Stalos Kreta Elafonisi Kreta Akrotiri Kreta Lefka Ori - Witte Bergen - Madares Chania
Kaart omgeving Chania Kreta. Waar ligt Chania?