Kissamos (Chania Kreta)

Kissamos(Kastelli). Kissamos, ook wel genaamd Kastelli, ligt in het noordwesten van Kreta, 38 kilometer van Chania stad (ongeveer 40 minuten met de auto) en het is de hoofdstad van de provincie Kissamos. Het is een rustig stadje aan zee, aan de baai van Kissamos. Het heeft een boulevard waar zich allerlei cafés en taverna’s bevinden. Het ligt in het midden van olijf- en druivengaarden en de meeste inwoners zijn landbouwers. Er komen niet zoveel toeristen in Kissamos, de meest toeristische trekpleisters in de omgeving zijn de plaatsen Nopigia en Drapanias. Er zijn wel winkeltjes, een paar hotelletjes en pensions om te verblijven en het kan als uitvalsbasis dienen om de hele streek te ontdekken. Vanaf het haventje vertrekken in de zomer dagelijks boten naar de mooie en bijzondere stranden van Balos en Gramvoussa.

De resten van het Romeinse Kissamos liggen onder de tegenwoordige bebouwing. Het antieke Kissamos was een welgestelde stad met eigen munt. Toen de Venetianen Kreta veroverden hebben zij in Kissamos een kasteel gebouwd en zij veranderden de naam van het stadje in "Kastelli di Kissamos". Pas in 1966 werd er besloten de stad haar oude naam “Kissamos” weer terug te geven, maar mensen uit omgeving noemen de plaats soms nog steeds Kastelli, of Kissamos-Kastelli.

Vanaf de haven van Kissamos, de meest westelijke haven van Kreta, is er een directe bootverbinding met o.a. Kalamata en Gythion (Peloponessos) en met de eilanden Kithyra en Antikythira. In de zomermaanden zijn er dagcruises naar het noordwesten van het eiland naar het strand Balos en de eilandjes van Gramvousa. In Kissamos wonen tegenwoordig ongeveer 4000 inwoners. Belangrijke bezienswaardigheden zijn: allerlei ruïnes uit de Romeinse periode en het archeologisch museum van Kissamos. Ook zeer interessant is de traditionele straat Skalidi waar allerlei leuke winkeltjes en cafeetjes zijn. Dit was vroeger de oude agora (oude markt) en het oude centrum van de stad dat zijn traditionele stijl tot de dag van vandaag helemaal heeft behouden.

Foto's Kissamos - Kissamos in beeld

Haven Kissamos | Chania Kreta | Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Haven Kissamos | Chania Kreta | Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Haven Kissamos | Chania Kreta | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Kissamos»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Kissamos?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Kissamos


Chania Kreta vakanties

Blue Dome Hotel (incl. auto)

Bekijken

Blue Dome Hotel (incl. auto)
Chania Kreta
Platanias
Athermigo Villa (incl. auto)

Bekijken

Athermigo Villa (incl. auto)
Chania Kreta
Gavalochori
Marialena Villas

Bekijken

Marialena Villas
Chania Kreta
Chorafia-Aptera
Chryssana Beach (incl. auto)

Bekijken

Chryssana Beach (incl. auto)
Chania Kreta
Kolymbari
© De Griekse Gids 2000-2019