Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Askifou

Askifou - Eiland Kreta

Askifou. Askifou is de naam van een heel klein plateau en de naam van een dorp op Kreta. Askifou, dat een historisch gebied is, ligt ten noorden van Chora Sfakion (20 kilometer, ongeveer een half uur met de auto) ten westen van de Witte Bergen (Lefka Ori). Vanaf het noorden is het via het dorp Vryses te bereiken, Chania-stad ligt op 50 kilometer, ongeveer een uur met de auto.

"Askifou is een hoogvlakte en een dorp op Kreta"

Vanaf het zuiden is het via een kronkelende weg vol met haarspeldbochten te bereiken vanaf Sfakia (Chora Sfakion). Deze route is adembenemend mooi, het uitzicht naar de steile hellingen, de Libische zee en de vlakte ten oosten van Sfakia is schitterend. Askifou is een dorp dat een belangrijke rol vervulde in de geschiedenis van Kreta, het was bekend om de rol die het speelde tijdens het verzet tegen de Turken.
 

Askifou hoogvlakte Kreta
Askifou Kreta

Vakantie

Wil je tijdens je vakantie op Kreta de Askifou hoogvlakte en het dorp bezoeken en zoek je een goed hotel of appartement in de omgeving? Bekijk dan hier ons vakantieoverzicht naar de regio Chania op Kreta.

Foto's Askifou

Askifou Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Hoogvlakte Askifou | Chania Kreta | Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Askifou Kreta - Departement Chania - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Hoogvlakte Askifou | Chania Kreta | Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Hoogvlakte Askifou | Chania Kreta | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Askifou Kreta - Departement Chania - Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Askifou Kreta - Departement Chania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Askifou Kreta - Departement Chania - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Hoogvlakte Askifou | Chania Kreta | Foto 5 - Foto van De Griekse Gids Hoogvlakte Askifou | Chania Kreta | Foto 1 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Askifou»

In 1821 waren er zware gevechten tussen de Kretenzer opstandelingen en de Turkse bezetter, in 1823 werd het dorp platgebrand door Hussein Bei. In 1896 werd hier de algemene vergadering van de Kretenzers gehouden, met als doel de Unie met de rest van Griekenland te bereiken. In Askifou is een oorlogsmuseum.

Het dorp Askifou bestaat uit 4 gehuchten: Kares, Petres, Goni en Ammoudari. Al deze gehuchten liggen in een prachtige omgeving. Vanaf Askifou zijn er diverse leuke wandelpaden voor bergwandelaars. Vanaf het dorp kun je de Imbros Kloof bewandelen. Vanaf hier is het ook mogelijk om hoger gelegen bergplateaus te bewandelen, dat zijn het plateau Tavri en het plateau Niatos. Deze plateaus zijn vanaf Askifou binnen ongeveer drie uur wandelen te bereiken.


Gemiddelde temperaturen Askifou Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Askifou?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Askifou© De Griekse Gids 2000-2024