Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Georgioupolis

Georgioupolis - Eiland Kreta

Georgioupolis (Georgoupolis in Apokoronas) ligt tussen Chania stad (40 kilometer) en Rethymnon stad (21 kilometer) aan de baai van Almyros op Kreta. Het is een klein vissersdorpje (500 inwoners) dat zich de afgelopen decennia ontwikkeld heeft tot een volwaardig toeristisch dorp. Het heeft de naam gekregen van de Prins van Kreta: Georgios (einde 19e eeuw).

“Georgioupolis is een populaire badplaats met een prachtig zandstrand„

Dat Georgioupolis een leuke vakantieplaats is geworden, heeft te maken met het lange uitgestrekte zandstrand dat zich hier bevindt. Er zijn heel wat terrasjes, restaurants en tavernes langs het water en de laatste jaren zijn er veel grote hotels bij gekomen. Het nachtleven is behoorlijk goed en aan het strand zijn parasols en ligbedden te huur. Ook voor watersporters is er van alles te doen, men kan bijvoorbeeld windsurfen, en waterfietsen.

Strand Georgioupolis
Strand Georgioupolis

In Georgioupolis is een klein haventje waar vooral vissersbootjes aanleggen, dat verklaart ook het feit dat er goede visrestaurants in het dorp zijn. In Georgioupolis mondt de rivier Almyros uit. De hoge eucalyptusbomen die zich hier bevinden zijn opvallend. In het centrum van Georgioupolis bevindt zich een levendig dorpsplein waar de meeste winkels zijn.

Georgioupolis
Georgioupolis

Op 6 augustus zijn er volksfeesten die gepaard gaan met veel muziek en dans. Tegenover Georgioupolis ligt een klein rotseiland met een kapel erop dat via een smalle landstrook lopend te bereiken is. Ten zuiden van Georgioupolis bevindt zich het meer van Kournas, een van de mooiste gebieden in de regio.

Kerkje Georgioupolis
Kerkje Georgioupolis

Een tragisch verhaal: in mei 1972 verdronken hier 21 meisjes van een middelbare school uit het dorpje Spili. Hun boottocht eindigde in een drama, daar de meeste meisjes niet konden zwemmen. Nadat hun boot kapseisde, raakten de meisjes in visnetten verstrikt. Sindsdien wordt deze baai “de baai der 21 maagden” genoemd.

Luchtvideo Georgioupolis Kreta

Vakantie

Wil je tijdens je vakantie naar Georgioupolis op Kreta en zoek je een goed hotel of appartement in de omgeving? Bekijk dan ons vakantieoverzicht naar de regio Chania op Kreta.

Foto's Georgioupolis

Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 18 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 09 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 03 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 04 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Georgioupolis»


Gemiddelde temperaturen Georgioupolis Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Georgioupolis?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Georgioupolis© De Griekse Gids 2000-2024