Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Georgioupolis

Georgioupolis - Eiland Kreta

Georgioupolis (Georgoupolis in Apokoronas) ligt tussen Chania stad (40 kilometer) en Rethymnon stad (21 kilometer) aan de baai van Almyros op Kreta. Het is een klein vissersdorpje (500 inwoners) dat zich de afgelopen decennia ontwikkeld heeft tot een volwaardig toeristisch dorp. Het heeft de naam gekregen van de Prins van Kreta; Georgios (einde 19e eeuw).

In Georgioupolis mondt de rivier Almyros uit. De hoge eucalyptusbomen die zich hier bevinden zijn opvallend. In het centrum van Georgioupolis bevindt zich een levendig dorpsplein waar de meeste winkels zich bevinden. (bakker, slager, minimarktjes, cafés etc.)

“Georgioupolis is een populaire badplaats met een prachtig zandstrand„

Dat Georgioupolis een leuke toeristische plek is geworden, heeft te maken met het lange uitgestrekte zandstrand dat zich hier bevindt. Er zijn heel wat terrasjes, restaurants en tavernes langs het water en de laatste jaren zijn er veel grote hotels bij gekomen. Het nachtleven is behoorlijk goed en aan het strand zijn parasols en ligbedden te huur. Ook voor watersporters is er van alles te doen, men kan bijvoorbeeld windsurfen, en waterfietsen. In Georgioupolis is een klein haventje waar vooral vissersbootjes aanleggen, dat verklaart ook het feit dat er goede visrestaurants in het dorp zijn.

Op 6 augustus zijn er volksfeesten die gepaard gaan met veel muziek en dans. Tegenover Georgioupolis ligt een klein rotseilandje met een kapel erop dat te voet te bereiken is, via een smalle landstrook. Ten zuiden van Georgioupolis bevindt zich het meer van Kournas, een van de mooiste gebieden in de regio.

Georgioupolis Kreta
Georgioupolis Kreta

Een tragisch verhaal: in mei 1972 verdronken hier 21 meisjes van een middelbare school uit het dorpje Spili. Hun boottocht eindigde in een drama, daar de meesten niet konden zwemmen. Nadat hun boot kapseisde, raakten de meisjes in visnetten verstrikt. Sindsdien wordt deze baai “de baai der 21 maagden” genoemd.

Foto's Georgioupolis

Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 14 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 03 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis | Chania Kreta | Foto 01 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Georgioupolis»

Luchtvideo Georgioupolis Kreta

Dronevideo Georgioupolis Kreta - ©De Griekse Gids (Bekijk video in 4K kwaliteit - klik hier)

 


Gemiddelde temperaturen Georgioupolis Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Georgioupolis?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Georgioupolis© De Griekse Gids 2000-2021