Tsitsifes (Chania Kreta)

TSITSIFES (Tzitzifes). Het authentieke, rustige dorpje Tsitsífes, ligt in één van de mooiste streken van Kreta. Tzitzifes ligt 32 km van Chania. Het dorpje Vríses ligt op ca. 5,5 km en de prachtige zandstranden van o.a. Georgioúpolis liggen op ca. 20 minuten afstand. Tzitzifes is minstens 1000 jaar oud, in oude documenten wordt het dorp al vermeld door Nikiforos Fokas (in  het jaar 960), de bevrijder van Kreta.

Tsisifes of Tzitzifes, zoals de Grieken het noemen, is een dorp dat op twee naast elkaar liggende heuvels is gebouwd, die geleidelijk aan naar de vlakte aflopen en waar tussen de twee heuvels een ravijn ligt. Bij dit ravijn bevindt zich een waterbron en er zijn veel platanen waarvan men beweert dat sommigen meer dan 500 jaar oud zijn. Hier kwamen in de 19e eeuw Kretenzer strijders vaak bij elkaar om plannen te maken tegen de Turkse bezetter.  De huizen zijn erg mooi, ze zijn in de authentieke Kretenzer stijl gebouwd met mooie stenen. Vanaf de top van deze twee heuvels zijn er  prachtige uitzichten naar de hele provincie van Apokoronas. In het dorp zijn er o.a. een kafeneion en een minimarkt aan het oude dorpsplein. Tzitzifes, dat in een prachtige groene omgeving van de provincie Apokoronas ligt, heeft de naam van de boom “Tzitzifia” (=jujubeboom) gekregen, een boom die hier veelvuldig voorkomt.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Georgioupolis Kreta - Departement Chania - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Balos beach | Kreta | De Griekse Gids foto 73 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 56 - Foto van De Griekse Gids Agia Triada Tzagarolon Kreta - Departement Chania - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Chania stad | Chania Kreta | Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Agioi Apostoloi Kreta - Departement Chania - Foto 3 - Foto van De Griekse Gids Anopolis Kreta - Departement Chania - Foto 6 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 4 - Foto van De Griekse Gids Kalathas - Chorafakia Kreta - Departement Chania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Agioi Apostoloi Kreta - Departement Chania - Foto 34 - Foto van De Griekse Gids Zandstrand Elafonisi (Elafonissi) | Chania Kreta | Foto 78 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Griekse Gids Reizen Tui Griekenland Griekse Gids Reizen Fly Drive Zuid Kreta Kreta vakantie Corfu vakantie Chalkidiki vakantie;

In Tzitzifes wonen ongeveer 200 inwoners die zich vooral met de landbouw en veehouderij bezig houden. De belangrijkste producten die hier geproduceerd worden zijn olijven en wijn, ook wordt er door een aantal bedrijven kaas gemaakt. Rondom en in het dorp zijn allerlei kerken die in de middeleeuwen zijn gebouwd. In het dorp zijn ook een aantal taverna’s waar men Kretenzer specialiteiten kan proeven.


Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Tsitsifes?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Tsitsifes


Chania Kreta vakanties

Aris Hotel (incl. auto)

Bekijken

Aris Hotel (incl. auto)
Chania Kreta
Paleochora
Spilia Village Luxury Traditional Hotel

Bekijken

Spilia Village Luxury Traditional Hotel
Chania Kreta
Spilia
Anemos Luxury Grand Hotel

Bekijken

Anemos Luxury Grand Hotel
Chania Kreta
Georgioupolis
Georgioupolis Plaza Suites

Bekijken

Georgioupolis Plaza Suites
Chania Kreta
Georgioupolis
© De Griekse Gids 2000-2020