Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Tsitsifes - Eiland Kreta

Tsitsifes (Tzitzifes). Het authentieke, rustige dorpje Tsitsífes, ligt in één van de mooiste streken van Kreta. Tzitzifes ligt 32 km van Chania. Het dorpje Vríses ligt op ca. 5,5 km en de prachtige zandstranden van o.a. Georgioúpolis liggen op ca. 20 minuten afstand. Tzitzifes is minstens 1000 jaar oud, in oude documenten wordt het dorp al vermeld door Nikiforos Fokas (in 960), de bevrijder van Kreta.

"Het dorp Tsitsífes ligt in één van de mooiste streken van Kreta."

Tsisifes of Tzitzifes, zoals de Grieken het noemen, is een dorp dat op twee naast elkaar liggende heuvels is gebouwd, die geleidelijk aan naar de vlakte aflopen en waar tussen de twee heuvels een ravijn ligt. Bij dit ravijn bevindt zich een waterbron en er zijn veel platanen waarvan men beweert dat sommigen meer dan 500 jaar oud zijn. Hier kwamen in de 19e eeuw Kretenzer strijders vaak bij elkaar om plannen te maken tegen de Turkse bezetter.

De huizen zijn erg mooi, ze zijn in de authentieke Kretenzer stijl gebouwd met mooie stenen. Vanaf de top van deze twee heuvels zijn er prachtige uitzichten naar de hele provincie van Apokoronas. In het dorp zijn aan het oude dorpsplein o.a. een kafeneion en een minimarkt. Tzitzifes, dat in een prachtige groene omgeving van de provincie Apokoronas ligt, heeft de naam van de boom “Tzitzifia” (=jujubeboom) gekregen, een boom die hier veelvuldig voorkomt.

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Restaurant Taverna Faragi in Agia Roumeli | Chania Kreta | Griekenland - Foto van De Griekse Gids Traditioneel dorp Topolia | Chania Kreta | Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Frangokastello | Chania Kreta | Foto 115 - Foto van De Griekse Gids Balos beach | Kreta Griekenland 130 - Foto van De Griekse Gids Chania stad | Chania Kreta | Foto 41 - Foto van De Griekse Gids Kandanos Kreta - Departement Chania - Foto 10 - Foto van De Griekse Gids Agioi Apostoloi Kreta - Departement Chania - Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Frangokastello | Chania Kreta | Foto 100 - Foto van De Griekse Gids Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 28 - Foto van De Griekse Gids Balos beach Kreta - West Kreta - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 26 - Foto van De Griekse Gids Falasarna Kreta - Departement Chania - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»

In Tzitzifes wonen ongeveer 200 inwoners die zich vooral met de landbouw en veehouderij bezig houden. De belangrijkste producten die hier geproduceerd worden zijn olijven en wijn, ook wordt er door een aantal bedrijven kaas gemaakt. Rondom en in het dorp zijn allerlei kerken die in de middeleeuwen zijn gebouwd. In het dorp zijn ook een aantal taverna’s waar men Kretenzer specialiteiten kan proeven.


Gemiddelde temperaturen Tsitsifes Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Tsitsifes?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Tsitsifes© De Griekse Gids 2000-2024