Platanias (Chania Kreta)

PLATANIAS. Platanias, oorspronkelijk een dorpje op een rotsachtige berg op Kreta, is naar de zee toegegroeid en is tegenwoordig het meest populaire toeristische gebied van het departement Chania. Platanias, het dorpje bij het strand, ligt op ongeveer twaalf kilometer van Chania stad. Vlakbij liggen Agia Marina en Stalos op respectievelijk 1 en 2 kilometer van Platanias. In de zomermaanden is Platanias ontzettend druk is, heeft een haventje en een zeer goed zandstrand. Men zegt dat vroeger de oude plaats Pergamos zich hier bevond en dat de oude volksstam van Kydones hier leefde. Er zijn hier heel wat taverna's, barretjes, winkeltjes en hotels te vinden. De gehele kustlijn bij Platanias is prachtig, vooral ´s avonds met ondergaande zon. Schildpadden leggen hier hun eieren. Het dorp in de heuvels, precies achter de hoofdweg, is ook erg mooi en heeft een schitterend uitzicht. In Platanias is het goed eten in een van de vele restaurantjes, er is keuze genoeg. Van en naar Platanias is met bus goed te doen, er zijn vele lijndiensten om overal naartoe te gaan en ook een taxi nemen is niet al te duur.

Luchtvideo Platanias Kreta

Drone video van Platanias - ©De Griekse Gids (Bekijk video in 4K kwaliteit - klik hier)

Foto's Platanias - Platanias in beeld

Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 17 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 41 - Foto van De Griekse Gids De rivier in Platanias  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 35 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Platanias»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Platanias is een perfecte uitvalbasis om de westkant van het eiland te ontdekken. Platanias is binnen 20 minuten met de auto bereikbaar vanaf Chania stad. In Platanias wonen ongeveer 800 inwoners die vooral in de toeristische sector werkzaam zijn. Platanias ligt aan de oevers van de gelijknamige rivier, die vroeger Lardanos heette. Aan de haven zijn allerlei vissersboten en toeristische bootjes. Platanias heeft een goed georganiseerd zandstrand met ligbedden en parasols. Ook de watersportfanaten zullen het hier naar hun zin hebben, daar er diverse mogelijkheden aangeboden worden aan het strand. Aan het strand zijn er allerlei terrassen en restaurants, in de zomer is het hier erg druk. Platanias ligt vrij centraal in het departement Chania en dat schept de mogelijkheid om het als uitvalsbasis te gebruiken om het hele departement Chania te ontdekken.


Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Platanias?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Platanias


Chania Kreta vakanties

Eleftheria

Bekijken

Eleftheria
Chania Kreta
Agia Marina
Villa Pefki (incl. auto)

Bekijken

Villa Pefki (incl. auto)
Chania Kreta
Chania stad
Anemos Luxury Grand Hotel

Bekijken

Anemos Luxury Grand Hotel
Chania Kreta
Georgioupolis
Ellotis Beach

Bekijken

Ellotis Beach
Chania Kreta
Kalives
© De Griekse Gids 2000-2019