Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Platanias

Platanias - Eiland Kreta

 Platanias. Platanias, oorspronkelijk een dorpje op een rotsachtige berg op Kreta, is naar de zee toegegroeid en is tegenwoordig het meest populaire toeristische gebied van het departement Chania.

"Platanias is een populair vakantiedorp en strand op Kreta."

Platanias, het dorpje bij het strand, ligt op ongeveer twaalf kilometer van Chania stad. Vlakbij liggen Agia Marina en Stalos op respectievelijk 1 en 2 kilometer van Platanias. In de zomermaanden is Platanias druk. Het heeft een haventje en een zeer goed zandstrand. Er zijn hier heel wat taverna's, barretjes, winkeltjes en hotels te vinden. De gehele kustlijn bij Platanias is prachtig, vooral ´s avonds met de ondergaande zon. Schildpadden leggen hier hun eieren.

Platanias Kreta
Platanias Kreta

Het dorp in de heuvels, precies achter de hoofdweg, is ook erg mooi en heeft een schitterend uitzicht. In Platanias is het goed eten in een van de vele restaurantjes, er is keuze genoeg. Van en naar Platanias is met de bus goed te doen, er zijn vele lijndiensten om overal naartoe te gaan.

Men zegt dat vroeger de oude plaats Pergamos zich hier bevond en dat de oude volksstam van Kydones hier leefde.

Luchtvideo Platanias Kreta

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen. Wil je in Platias verblijven kijk dan hier>

Foto's Platanias

Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 19 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Karten in Platanias  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Agioi Theodoroi eiland tegenover strand Platanias  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Zandstrand Platanias, in de verte Kolymbari  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 36 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 40 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Platanias»

Informatie en tips

Platanias is een perfecte uitvalsbasis om de westkant van het eiland te ontdekken. Platanias is vanaf Chania stad binnen 20 minuten met de auto bereikbaar. In Platanias wonen ongeveer 800 inwoners die vooral in de toeristische sector werkzaam zijn.

Platanias ligt aan de oevers van de gelijknamige rivier, die vroeger Lardanos heette. Aan de haven zijn allerlei vissersboten en toeristische bootjes.

Platanias heeft een goed georganiseerd zandstrand met ligbedden en parasols. Ook de watersportfanaten zullen het hier naar hun zin hebben, daar er diverse mogelijkheden aangeboden worden aan het strand. Aan het strand zijn er allerlei terrassen en restaurants, in de zomer is het hier erg druk. Platanias ligt vrij centraal in het departement Chania en dat schept de mogelijkheid om het als uitvalsbasis te gebruiken om het hele departement Chania te ontdekken.

Platanias beach Kreta strand
 Platanias Beach Kreta


Gemiddelde temperaturen Platanias Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Platanias?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Platanias© De Griekse Gids 2000-2024