Mournies (Chania Kreta)

Mournies. Mournies is een mooie, traditionele stad op Kreta. Het ligt 4 kilometer ten zuiden van Chania stad in een groene omgeving met platanen en waterbronnen. Het ligt nog op dezelfde plaats sinds de Byzantijnse tijd. Er wonen hier ongeveer 6500 inwoners. `Mouria`betekent in het Grieks `moerbeiboom´ , omdat hier veel moerbeibomen zijn hebben de inwoners vroeger dezelfde naam aan hun dorp gegeven. Veel prominente mensen hebben hier in de loop der eeuwen gewoond, Mournies was altijd een welgesteld dorp. Wat Mournies bekend heeft gemaakt is het feit dat het de geboorteplaats van Eleftherios Venizelos is, de belangrijkste Griekse staatsman van het begin van de 20e eeuw.

Men zegt dat hier het lekkerste brood van Kreta verkrijgbaar is. Wanneer je in Mournies bent, bezoek dan het klooster van Chrisopigi, dat in de 16e eeuw is gebouwd op de plek van een oudere kerk. Hier bevinden zich iconen uit de 15e, 16e en 17e eeuw. Nabij Mournies bevindt zich het klooster Sarakina dat erg veel op een klooster van de Heilige Berg Athos lijkt. In Mournies is ook het klooster Profitis Ilias waar Eleftherios Venizelos is gedoopt, en je kunt het huis van Eleftherios Venizelos bezoeken dat tot een museum is omgetoverd en waar persoonlijke voorwerpen van de Griekse leider te zien zijn. Mournies wordt tegenwoordig als deel van Chania stad gezien. Het heeft eerder een stadsstijl dan een dorpsstijl, er zijn veel winkels, kledingszaken, cafés en restaurants. Mournies hoort tot de gemeente `Elleftherios Venizelos` die in totaal meer dan 10.000 inwoners heeft. Het gebied is semiheuvelachtig en vanaf veel plekken is er een mooi uitzicht naar de noordkust en de baai van Souda.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Midget golfen in Platanias  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Elafonisi (Elafonissi) Kreta - Griekenland - Foto 108 - Foto van De Griekse Gids Gramvoussa (Gramvousa) Kreta - De Griekse Gids foto 71 - Foto van De Griekse Gids Oud Falassarna (Falasarna) Chania Kreta | Griekenland | Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Sfakia Kreta - Departement Chania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 41 - Foto van De Griekse Gids Aptera Kreta - Departement Chania - Foto 29 - Foto van De Griekse Gids Frangokastello | Chania Kreta | Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Agioi Apostoloi Kreta - Departement Chania - Foto 46 - Foto van De Griekse Gids Balos beach | Kreta | De Griekse Gids foto 61 - Foto van De Griekse Gids Marathi Kreta - Departement Chania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Mournies?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Mournies


Chania Kreta vakanties

Appartement Aptera

Bekijken

Appartement Aptera
Chania Kreta
Chorafia-Aptera
Aris Hotel (incl. auto)

Bekijken

Aris Hotel (incl. auto)
Chania Kreta
Paleochora
Daphnis Villas (incl. auto)

Bekijken

Daphnis Villas (incl. auto)
Chania Kreta
Pirgos Psilonerou
SUNEOCLUB Althea Village

Bekijken

SUNEOCLUB Althea Village
Chania Kreta
Kato Daratso
© De Griekse Gids 2000-2019