Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Mournies - Eiland Kreta

Mournies. Mournies is een mooie, traditionele stad op Kreta. Het ligt 4 kilometer ten zuiden van Chania stad in een groene omgeving met platanen en waterbronnen. Het ligt nog op dezelfde plaats sinds de Byzantijnse tijd. Er wonen hier ongeveer 6500 inwoners. `Mouria`betekent in het Grieks `moerbeiboom´, omdat hier veel moerbeibomen zijn hebben de inwoners vroeger dezelfde naam aan hun dorp gegeven.

"Mournies is een traditioneel stadje op Kreta."

Veel prominente mensen hebben hier in de loop der eeuwen gewoond, Mournies was altijd een welgesteld dorp. Wat Mournies bekend heeft gemaakt is het feit dat het de geboorteplaats van Eleftherios Venizelos is, de belangrijkste Griekse staatsman van het begin van de 20e eeuw.

Men zegt dat hier het lekkerste brood van Kreta verkrijgbaar is. Wanneer je in Mournies bent, bezoek dan het klooster van Chrisopigi, dat in de 16e eeuw is gebouwd op de plek van een oudere kerk. Hier bevinden zich iconen uit de 15e, 16e en 17e eeuw. Nabij Mournies bevindt zich het klooster Sarakina dat erg veel op een klooster van de Heilige Berg Athos lijkt. In Mournies is ook het klooster Profitis Ilias waar Eleftherios Venizelos is gedoopt, en je kunt het huis van Eleftherios Venizelos bezoeken dat tot een museum is omgetoverd en waar persoonlijke voorwerpen van de Griekse leider te zien zijn.

Mournies wordt tegenwoordig als deel van Chania stad gezien. Het heeft eerder een stadsstijl dan een dorpsstijl, er zijn veel winkels, kledingszaken, cafés en restaurants. Mournies hoort tot de gemeente `Elleftherios Venizelos` die in totaal meer dan 10.000 inwoners heeft. Het gebied is redelijk heuvelachtig en vanaf veel plekken is er een mooi uitzicht naar de noordkust en de baai van Souda.

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 16 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 38 - Foto van De Griekse Gids De haven van Souda | Chania Kreta | Foto 7 - Foto van De Griekse Gids Platanias Kreta - Departement Chania - Foto 27 - Foto van De Griekse Gids Chania stad Kreta - Departement Chania - Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Stalos Kreta - Departement Chania - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Zandstrand Elafonisi (Elafonissi) | Chania Kreta | Foto 79 - Foto van De Griekse Gids Loutro Chania Kreta | Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Imbros kloof Kreta - Departement Chania - Foto 9 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 47 - Foto van De Griekse Gids Traditioneel dorp Topolia | Chania Kreta | Foto 23 - Foto van De Griekse Gids Balos beach | Kreta Griekenland 58 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Gemiddelde temperaturen Mournies Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Mournies?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Mournies© De Griekse Gids 2000-2024