Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Therissos - Eiland Kreta

Therissos. Therissos is een mooi bergdorp ten zuiden van Chania stad op Kreta. Het ligt ten noorden van de Witte Bergen (Lefka Ori), 16 kilometer van Chania stad en is met de auto binnen een half uur bereikbaar. Ten noorden van Therissos ligt de gelijknamige kloof (6 kilometer lang) die tot het dorp Mournies loopt. Men noemt deze kloof de “Eleftherios Venizelos” kloof.

In Therissos wonen iets meer dan 100 inwoners, velen van hen zijn veehouders. Het dorp ligt te midden van een prachtige mooie natuurlijke omgeving. Therissos heeft een zeer belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van Kreta; in 1905 was het Eleftherios Venizelos die hier de opstand aankondigde ter bevrijding van de prins van Kreta (Georgios) om de unie met de rest van Griekenland te verwezenlijken. Het gebouw staat er nog en is tot museum omgetoverd. In het museum zijn allerlei (persoonlijke) voorwerpen te zien van deze grote Griekse politicus.

Rondom het dorp zijn er diverse bezienswaardigheden:
- Het standbeeld van de plaatselijke held Chali, die hier vandaan kwam en in 1821 tegen de Turken heeft gevochten.
- Het monument ter nagedachtenis van Chrysi Tsepeti die hier tijdens de Turkse bezetting door de Turken is vermoord.
- De stenen brug op de plaats “Treis Ekklisies” (= drie kerken) aan de ingang van de kloof.
- De grotten Kato Sarakina, 2 kilometer ten noorden van Therissos.
- Het museum van het Nationale verzet tegen de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog.
- Het historisch en tevens Volkenkundig Museum waar o.a. klederdrachten uit 1905 te zien zijn.

-Op 15 augustus zijn er in Therissos traditionele volksfeesten ter ere van de Heilige Moeder.

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Agia Triada Tzagarolon Kreta - Departement Chania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Samariakloof (Chania Kreta) Het zand- kiezelstrand van Agia Roumeli foto 9 | Chania Kreta | Griekenland - Foto van De Griekse Gids Imbros dorp en kloof | Chania Kreta | Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 46 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 32 - Foto van De Griekse Gids Een heerlijke stad  | Chania stad | Kreta - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 31 - Foto van De Griekse Gids Redelijk druk  | Chania stad | Kreta - Foto van De Griekse Gids Aptera Kreta - Departement Chania - Foto 2 - Foto van De Griekse Gids Balos beach | Kreta Griekenland 9 - Foto van De Griekse Gids Gavdos Foto Princess Hotel Papadakis 5 - Foto van Princess Hotel Gavdos Elafonisi beach Chania Kreta - De Griekse Gids - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»


Gemiddelde temperaturen Therissos Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Therissos?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Therissos© De Griekse Gids 2000-2024