Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 


  Paleochora

Paleochora - Eiland Kreta

Paleochora. Paleochora is een groot dorp aan de zuidwestkust van Kreta. Volgens historische bronnen, zou het op de plek liggen waar vroeger de Dorische stad Kalamidi lag. Hoewel het maar 72 kilometer van Chania stad ligt, is er maar liefst anderhalf uur nodig om met de auto hiernaartoe te komen. Ondanks dat de weg erg bochtig en dus vermoeiend is, loont het zeker om deze leuke badplaats te bezoeken.

"Paleochora is een dorp met een mooi strand op Zuid Kreta"

Het dorp ligt gedeeltelijk op een soort schiereiland en aan beide kanten van het schiereiland zijn er stranden. Het mooiste strand ligt aan de westelijke kant, dat is het grote zandstrand dat goed georganiseerd is en waar veel ligbedden en parasols zijn. Naast het strand bevinden zich allerlei leuke terrasjes en ook een aantal hotels en appartementen. Aan de andere kant van het schiereiland ligt de haven en het kiezelstrand. Ook dit strand is goed en heeft helder zeewater.

Paleochora Kreta
Paleochora Kreta

Vakantie

Wil je een heerlijke vakantie in de regio Chania op Kreta meemaken en zoek je een goed hotel of appartement? Bekijk dan hier het overzicht van vakanties naar West Kreta. We kennen de leuke hotels! Je kunt je vakantie naar Kreta bij Griekse Gids Reizen boeken. Wij zijn vaak op Kreta geweest en kennen de omgeving goed. Wij adviseren iedereen die meer van Kreta wil zien om een fly & drive te boeken om zo op eigen tempo het eiland beter te leren kennen.

Foto's Paleochora

Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 49 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta | Griekenland 27 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta | Griekenland 35 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 50 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 28 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta | Griekenland 1 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta | Griekenland 7 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta | Griekenland 28 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta | Griekenland 30 - Foto van De Griekse Gids

meer foto's van Paleochora»

Informatie en tips

Vanaf de haven van Paleochora varen er dagelijks bootjes naar het eiland Gavdos en naar Sougia, Agia Roumeli (aan de Samaria kloof), Loutro en Sfakia (Chora Sfakion). In Paleochora wonen tegenwoordig ongeveer 2300 inwoners die zich in de zomer met het toerisme bezig houden en in de winter met de landbouw.

De gezelligste plek van Paleochora is het centrum. Er zijn hier allerlei winkeltjes, cafés en restaurants die druk bezocht worden en de sfeer die hier heerst is heerlijk. Paleochora heeft mooie wandelgebieden, rond Paleochora zijn er veel bezienswaardigheden zoals mooie pittoreske dorpen, Byzantijnse kerken, leuke stranden, allerlei grotten en mooie wandelpaden. In Paleochora is ook een interessant historisch museum. Ieder jaar zijn er van 1 tot en met 10 augustus traditionele feesten.

Drone video Paleochora Kreta


Gemiddelde temperaturen Paleochora Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Paleochora?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Paleochora© De Griekse Gids 2000-2024