Paleochora (Chania Kreta)

PALEOCHORA. Paleochora is een groot dorp aan de zuidwestkust van Kreta . Volgens historische bronnen, zou het op de plek liggen waar vroeger de Dorische stad Kalamidi lag. Hoewel het maar 72 kilometer van Chania stad ligt, is er maar liefst anderhalf uur nodig om met de auto hiernaartoe te komen. Ondanks dat de weg best wel vermoeiend is en erg bochtig, loont het zeker om deze leuke badplaats te bezoeken. Het dorp ligt gedeeltelijk op een soort schiereiland en aan beide kanten van het schiereiland zijn er stranden. Het mooiste strand ligt aan de westelijke kant, dat is het grote zandstrand dat goed georganiseerd is en waar veel ligbedden en parasols zijn. Naast het strand bevinden zich allerlei leuke terrasjes en ook een aantal hotels en appartementen. Aan de andere kant van het schiereiland ligt de haven en het kiezelstrand. Ook dit strand is goed en heeft helder zeewater.

Drone video Paleochora Kreta

Luchtvideo Paleochora - ©De Griekse Gids (Bekijk film in 4K kwaliteit - klik hier)

Vanaf de haven van Paleochora varen er dagelijks bootjes naar het eiland Gavdos en naar Sougia, Agia Roumeli (aan de Samaria kloof), Loutro en Sfakia (Chora Sfakion). In Paleochora wonen tegenwoordig ongeveer 2300 inwoners die zich in de zomer met het toerisme bezig houden en in de winter met de landbouw. De gezelligste plek van Paleochora vond ik het centrum en vooral vanaf de avond. Er zijn hier allerlei winkeltjes, cafés en restaurants die druk bezocht worden en de sfeer die hier heerst is heerlijk. Paleochora heeft ook een mooie wandel gebieden, rond Paleochora zijn er veel bezienswaardigheden zoals mooie pittoreske dorpen, Byzantijnse kerken, leuke stranden, allerlei grotten en mooie wandelpaden. In Paleochora is er ook een interessant historisch museum. Ieder jaar zijn er traditionele feesten van 1 tot en met 10 augustus.

 

Foto's Paleochora - Paleochora in beeld

Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 33 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 37 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 26 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 25 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 12 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 1 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 39 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 13 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 20 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 42 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta | Griekenland | De Griekse Gids foto 22 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 24 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's van Paleochora»


Griekse Gids Reizen Eliza was here Griekenland Tui Griekenland;

Gemiddelde temperaturen Chania Kreta

Januari
11.6°C
Februari
11.8°C
Maart
13.2°C
April
16.3°C
Mei
20.1°C
Juni
24.5°C
Juli
26.5°C
Augustus
26.1°C
September
23.3°C
Oktober
19.4°C
November
16.1°C
December
13.1°C


Chania Kreta: Waar ligt Paleochora?

Waar ligt Chania Kreta
De kaart / landkaart van Paleochora


Chania Kreta vakanties

Blue Dome Hotel (incl. auto)

Bekijken

Blue Dome Hotel (incl. auto)
Chania Kreta
Platanias
Appartement Aptera

Bekijken

Appartement Aptera
Chania Kreta
Chorafia-Aptera
Chryssana Beach (incl. auto)

Bekijken

Chryssana Beach (incl. auto)
Chania Kreta
Kolymbari
Minoa Palace Beach Resort

Bekijken

Minoa Palace Beach Resort
Chania Kreta
Platanias
© De Griekse Gids 2000-2019