Griekenland - De Griekse Gids
Twitter Griekse Gids    Youtube Griekse Gids    Instagram Griekse Gids    Facebook Griekse Gids    Pinterest Griekse Gids
 
 

Reviews Vamos Kreta

Lees beoordelingen - reviews Vamos

Corrie
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: - KINDVRIENDELIJK: - CULTUUR: 8 - STRANDEN: - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
We zijn in mei 2 week in Vamos geweest en hebben daar erg genoten. Je bent echt in een authentiek dorpje tussen de lokale bevolking.Ga bij een kafenion zitten en je ziet hoe men daar leeft. Er komt een boer met fruit achter op zijn wagen en verkoopt het vanuit zijn auto. De postbode brengt de post ook bij een kafenion en daar wordt het opgehaald door de inwoners.Mede door het boekje Discover Vamos on foot hebben we veel van het dorp en de omgeving gezien. En wil je wat meer bedrijvigheid de kust met badplaatsen is maar 5 km rijden.


Jantsje
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 7 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 8 - STRANDEN: 5 - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Ik ben namelijk zeer gecharmeerd van Vamos, een dorp in de Apokoronas op Kreta. Het Vamos Travel Agency verhuurt daar prachtig gerenoveerde en traditioneel ingerichte oude huizen. De huizen zijn van alle gemakken voorzien en de ontvangst is allerhartelijkst. Vamos is een mooi dorp met geen zichtbare sporen van massatoerisme. De stranden liggen op ca. 7 kilometer afstand en ook de (Witte ) bergen zijn dichtbij. De taverna Blousifimis is uitstekend en er zijn winkels voor alle dagelijkse boodschappen. Ieder uur vertrekt er een bus naar Chania, een prachtige stad om te bekijken en in te winkelen.


Toine
ALG. INDRUK: 10 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Als je in Vamos bent bezoek het touristenbureau, daar hebben we een traditioneel Kretens huis geboekt en hebben van daar uit West-Kreta bezocht. Vamos ligt 7 km. van zee, dus lekker rustig. Er zijn wel tavernes, een bakker, mini markt bakker en een leuk pleintje!


Alfred de Lange
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 9 - UITGAAN: 5 - KINDVRIENDELIJK: 7 - CULTUUR: 10 - STRANDEN: - OMGEVING: 10

TOELICHTING:
Een gezellig kretens dorpje met traditionele huisjes met of zonder zwembad. Geboekt via www.vamossa.gr Geweldige vakantie, als je tenminste van een beetje authentiek Creta houdt. Strand op 7 km. Leuk dorpsplein, minimarkt en travernes. Ga dit jaar weer!


Inge van Overdijk
ALG. INDRUK: 9 - UIT ETEN: 8 - UITGAAN: 7 - KINDVRIENDELIJK: 8 - CULTUUR: 9 - STRANDEN: - OMGEVING: 9

TOELICHTING:
Ik vind Vamos een heel authentiek,oud,mooi en rustig plaatsje. Je hebt er 2 gezellige taverna's waar je heerlijk kan eten en een lekker wijntje kan pakken. De mensen zijn super vriendelijk. Ik vind dit gedeelte van Kreta ontzettend mooi. Vooral in mei!


Foto's Chania Kreta - Chania Kreta in beeld

Frangokastello | Chania Kreta | Foto 74 - Foto van De Griekse Gids Elafonisi Kreta - Departement Chania - Foto 22 - Foto van De Griekse Gids Leuk dorpje Patelari bij Platanias en Stalos (Platanias Chania Kreta - Stalos Chania Kreta) foto 1  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Chania stad Kreta - Departement Chania - Foto 11 - Foto van De Griekse Gids Paleochora Kreta - Departement Chania - Foto 50 - Foto van De Griekse Gids Balos beach | Kreta Griekenland 34 - Foto van De Griekse Gids Kalathas - Chorafakia Kreta - Departement Chania - Foto 1 - Foto van De Griekse Gids Midget golfen in Platanias  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Frangokastello | Chania Kreta | Foto 12 - Foto van De Griekse Gids Aankomst in het dorp Stalos  | Chania | Kreta - Foto van De Griekse Gids Aptera Kreta - Departement Chania - Foto 15 - Foto van De Griekse Gids Chania stad | Chania Kreta | Foto 43 - Foto van De Griekse Gids


meer foto's Chania Kreta»© De Griekse Gids 2000-2024